CULTURA 1 august 2012

Meştereşte cu noi vara! Ediţia a III-a

de Covasna Media | 486 vizualizări

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni anunţă lansarea unei noi ediţii a deja tradiţionalului proiect de vară destinat copiilor şi elevilor: „Meştereşte cu noi vara! Ediţia a III-a”. Proiectul este realizat în colaborare cu Asociaţia Cultural Ştiinţifică „Carpaţii Răsăriteni”.

Atelierele vor avea loc la sediul MNCR din str. Gábor Áron nr. 16. Acestea se vor organiza în aer liber, în măsura în care condiţiile meteo permit acest lucru (dacă nu, vor avea loc în sala-atelier din cadrul MNCR), în perioada 13 august – 7 septembrie.

Înscrierile se pot face la sediul Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, zilnic între orele 9:00 – 17:00 (cu excepţia zilei de duminică), până la data de 06 august.

Formularele de înscriere pot fi descărcate de pe pagina web a MNCR: www.mncr.ro, secţiunea Noutăţi sau pot fi ridicate de la secretariatul muzeului.

Copiii şi tinerii participanţi vor fi împărţiţi în 2 grupe bilingve, pe categorii de vârstă în funcţie de numărul de înscrieri. Fiecare grupă va fi formată din maxim 10 participanţi, iar în cazul unui număr mare de solicitări se va suplimenta numărul de grupe.

Atelierele vor avea loc săptămânal – în zilele de marţi şi miercuri şi vor avea o durată de 90 de minute fiecare (în intervalul orar 10:00 – 11:30).

Programul atelierelor:

Întâlnirea 1: Vizită la Expoziţia de arheologie Aşezarea Preistorică Păuleni – Dâmbul Cetăţii > Atelier de modelare manuală a lutului: un vas şi o figurină/copil

Întâlnirea 2: Vizită la expoziţia tactilă Atinge Istoria > Atelier de pictură pe vase ceramice şi pe lemn: un vas şi un lemn pictat/copil

Întâlnirea 3: Vizită la Prima Şcoală Românească din Sfântu Gheorghe > Atelier de origami-quiling

Întâlnirea 4: Jocul „Cutia cu surprize” > Completarea unui chestionar

Tarif curs: 10 lei/copil (include vizita la cele 3 expoziţii, 3 ateliere, diplomă de participare, CD şi bilet gratuit pentru toată familia la expoziţiile MNCR în perioada septembrie-octombrie).

Toţi copiii şi tinerii participanţi vor fi coordonaţi şi supravegheaţi de voluntarii Asociaţiei şi de specialiştii din cadrul Muzeului. Pe lângă acestea vor fi iniţiate şi o serie de activităţi conexe, activităţi educativ-creative, menite să dezvolte creativitatea, îndemânarea şi abilităţile de comunicare ale elevilor participanţi.

Obiectele confecţionate de copii şi tineri în cadrul atelierelor vor fi luate acasă de către aceştia la terminarea atelierului. În cadrul atelierelor se va organiza şi un concurs cu premii, însă toţi participanţii vor primi diplome de participare.

Vă aşteptăm cu drag să meşterim împreună şi vara aceasta!

Andrea Deák

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.