CULTURA 8 iulie 2021

MEETINGS – premieră de dans-happening la M Studio

de Covasna Media | 1281 vizualizări

Proiectul MEETINGS, condus de Ermira Goro are loc în perioada 2-9 iulie la Sfântu Gheorghe. În cadrul workshopului, timp de o săptămână actori profesioniști și participanți amatori vor realiza de dans-happening comun, care va fi prezentat pe 9 iulie la Studioul de Dans Háromszék.

După succesul Dancing Walks – proiect inițiat De Centrul Național al Dansului București în care M Studio a luat parte ca partener, trupa va realiza un nou proiect open motion în perioada 2-9 iulie.

Ermira Goro, fosta interpretă a trupei DV8 Physical Theatre, revine la M Studio cu un eveniment inedit. Coregrafa, care a colaborat în 2019 cu trupa M Studio la spectacolul Variations: No. 1, surprinde momentele relațiilor și interacțiunilor umane cu ajutorul unui limbaj specific. MEETINGS aduce bucuria și frumusețea mișcării umane la un nou nivel.

Proiectul socio-cultural MEETINGS, realizat cu succes deja în Atena, în Chania și Syros, este o experiență colectivă de dans, un happening de „shared movement”. Cel mai important scop al acestui proiect este eliminarea diferenței dintre public și artist, dintre amatori și profesioniști. MEETINGS susține că dansul este o experiență care trebuie împărtășită în comunitate. Workshopul se finalizează cu un spectacol de dans-happening pe 9 iulie, de la ora 19 în Studioul de Dans Háromszék. Intrarea este liberă.

Evenimentul se desfășoară în cadrul programelor M Studio 15, cu susținerea Administrației Fondului Cultural Național și a Fondului Bethlen Gábor.

(Sursa: comunicat de presă)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.