CULTURA 23 mai 2022

Luna muzicală: Concert In Memoriam István Ruha

de Covasna Media | 863 vizualizări

Centrul de Cultură Arcuş (Casa Bastion, str. Oltului nr. 6) și Institutul Liszt Sf. Gheorghe vă invită marți, 24 mai 2022, ora 19 la un concert extraordinar în memoria marelui violonist István Ruha, susţinut de Mihály András Imre (vioară) și Gheorghe Rizea (pian). În cadrul concertului vor fi prezentate o scurtă retrospectivă despre cariera muzicală excepțională al violonistului István Ruha, cât și cele mai populare și renumite interpretări muzicale ale sale.

În program lucrări celebre pentru vioară și pian de Fritz Kreisler, Francesco Maria Veracini, Franz Schubert, Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Antonín Dvořák, Robert Schumann, Jules Massenet, Albert Markos și Johannes Brahms.  

Bilet de intrare la concert: 20 lei.

Doritorii pot procura bilete din timp la sediul CCA din str. Oltului nr. 6, între orele 9 - 15, informații suplimentare la tel: 0267 373 651.

Violonistul de renume mondial, Ștefan Ruha (1931–2004). Contemporanii săi, mari iubitori de muzică, își amintesc uimitoarele sale spectacole, nenumăratele concerte cu sala plină, susținute mereu genial, datorită abilităților sale excepționale de a transmite prin vioara sa mesajul muzical, către sufletele spectatorilor, cuprinse de misterul captivant și sacru al muzicii simfonice. Cu vioara în mână, a fost un adevărat vrăjitor, chiar mai mult decât atât, un vindecător de suflete, care prin muzica sa reușea să remedieze leziunile noastre spirituale cauzate de agitația cotidiană și să ne transporte într-o dimensiune superioară, lipsită de griji. Un talent rar! O aptitudine excepțională, o tehnică fără pereche, fapt demonstrat și de cariera profesională marcată de numeroase succese naționale și internaționale. (Mihály András Imre)

(Centrul de Cultură Arcuș)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.