CULTURA 20 noiembrie 2019

Lansare de carte la Covasna

de Covasna Media | 1428 vizualizări

Asociația GRIT și Casa Orășenească de Cultură Covasna vă invită la evenimentul de lansare a cărții POVESTE DESPRE NOI, DACII DIN CURBURA CARPAȚILOR, o carte pentru copii de toate vârstele! Vom avea și o expoziție cu desenele ce ilustrează cartea, realizate de Alexandrina Elena Cășunean-Vlad.

Prezintă: Ovidiu Savu (Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov), Dan Buzea (Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, Sfântu Gheorghe), poeta Mihaela Aionesei din Târgu Secuiesc, iconograful și pictorul Matei Schinteie din Covasna.

Vă așteptăm cu drag miercuri, 20 noiembrie 2019, ora 17.00, la Casa Orășenească de Cultură Covasna!

––

Mai multe detalii despre volum, gândurile poetei Mihaela Aionesei:

„Miercuri vă invit la o poveste inedită despre „Dacii din curbura Carpaților”. Cine sunt ei? Ei, asta chiar este o surpriză despre care veți afla doar participând la lansarea cărții :) Și pentru că am fost invitată să vorbesc despre ea, am scris și câteva rânduri...

Colecționară de tradiții și obiceiuri străvechi, de chipuri și povești din Voinești, prin mai toate cărțile pe care le-a publicat până acum, profesor Florentina Teacă, vine să ne surprindă plăcut cu o nouă carte - „Poveste despre noi, dacii din Curbura Carpaților”. Cuprinsă în „Colecția Centenarul Marii Uniri” a Editurii Eurocarpatica din Sfântu Gheorghe, 2019, cartea, pe lângă povestea inteligent ticluită în care ne sunt dezvăluite aspecte importante din viața dacilor, este și un tezaur de aforisme. O culegere de gânduri înțelepte, lăsate ca zestre de strămoși, generației noastră, care la rândul ei, o lasă generației viitoare. Căci cartea ne anunță încă din prima pagină a fi o dedicație: „lui Alex, cu drag”. Despre care știm din cartea anterioară că este nepotul autoarei, căruia îi lasă în grijă aceste nestemate, cărțile, din dorința de continuitate și cu speranța că acesta, după ani și ani, va duce mai departe munca de cercetare începută de ea pe meleagurile covăsnene.”

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.