CULTURA 17 august 2022

Înscrierile la Festivalul-Concurs DbutanT, ediția a VII-a, se prelungesc până în 22 august

de Covasna Media | 727 vizualizări

Organizatorii celei de-a VII-a ediții a Festivalului-Concurs DbutanT, Teatrul „Andrei Mureșanu” (TAM) din Sf. Gheorghe și Teatrul de Stat Constanța (TSC), au decis să prelungească perioada de înscrieri până luni, 22 august.

Luni, 15 august, a fost termenul limită stabilit inițial de către organizatorii Festivalului-Concurs DbutanT. Având însă în vedere faptul că înscrierile s-au făcut într-o perioadă a vacanțelor și concediilor, există posibilitatea ca cei care doresc să participe să nu fi avut suficient timp pentru pregătirea dosarelor. De aceea, a fost luată decizia de a prelungi perioada înscrierilor cu încă o săptămână. Astfel, noul termen limită pentru depunerea dosarelor este luni, 22 august. 

Conform regulamentului, la Festivalul-Concurs DbutanT de anul acesta se pot înscrie scenografi, arhitecți, designeri care au o diplomă de absolvire emisă în anii 2019, 2020 sau 2021. Înscrierile se pot face la una sau la ambele etape ale festivalului. 

Pentru înscriere, se vor trimite dosarele în format electronic. Sunt acceptate numai link-uri de YouTube și Google Drive (nu și WeTransfer, deoarece nu există posibilitatea descărcării numărului atât de mare de materiale foto, video, PDF etc.)

Documentele necesare pentru înscrierea la fiecare dintre cele două etape sunt:

Etapa I: DbutanT International Program in Scenography - 19-24 septembrie, Constanța:

 • Curriculum vitae
 • Un filmuleț de maximum 3 min., în care concurentul să se prezinte și să-și motiveze intenția de participare, competențe și așteptări
 • Portofoliu (în format electronic)

NOTĂ: 

 • După primirea candidaturilor, juriul de selecție al Festivalului-Concurs DbutanT va alege 20 de participanți (scenografi, arhitecți sau designeri) pentru tabăra de creație de la Constanța, care se va desfășura în perioada 19-24 septembrie, sub îndrumarea unor specialiști în domeniu precum: Jean-Guy Lecat (FR), Nic Ularu (RO, SUA), Carmencita Brojboiu (RO), Paweł Dobrzycki (PL) și Helmut Sturmer (DE, RO).

 • Rezultatele selecției vor fi comunicate vineri, 26 august 2022.
 • Pentru înscrierea exclusiv la etapa I nu este necesară trimiterea înregistrării unui spectacol, acesta fiind obligatoriu doar în cazul concurenților care vor să participe și la etapa de la Sf. Gheorghe. 

Etapa II: DbutanT Spectacole în Competiție - 17-23 octombrie, Sf. Gheorghe:

 • Curriculum vitae
 • Un filmuleț de maximum 3 min., în care concurentul să se prezinte și să-și motiveze intenția de participare, competențe și așteptări
 • Portofoliu (în format electronic)
 • O înregistrare video a spectacolului cu care vor să participe (preferabil un link cum ar fi YouTube sau Google Drive, care să nu necesite downloadarea și stocarea materialului video) 
 • Rider tehnic al spectacolului înscris.

NOTĂ: 

Pe baza înregistrărilor trimise, juriul festivalului va selecta cinci artiști ale căror spectacole cu scenografia semnată de ei se vor juca pe scena Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe. Numele celor cinci finaliști vor fi anunțate sâmbătă, 24 septembrie. 

Documentele vor fi trimise pe adresa de mail secretarliterar@tam.ro până luni, 22 august. 

În mail-ul de înscriere, participanții vor preciza dacă se înscriu pentru etapa I, pentru etapa a II-a sau pentru ambele etape. 

Instalațiile realizate în tabăra de la Constanța vor putea fi vizionate și la Sf. Gheorghe, în cadrul unei expoziții amenajate pe durata desfășurării celei de-a doua etape a Festivalului-Concurs DbutanT, respectiv 17–23 octombrie. Ulterior, aceleași instalații vor ajunge și în atenția publicului din București, în cadrul unei expoziții amenajate la Goethe-Institut București. 

Premiile de anul acesta constau în posibilitatea a doi tineri câștigători de a fi scenograf sau scenograf asociat/asistent pentru un spectacol montat la Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe și un spectacol montat la Teatrul de Stat Constanța.

Festivalul-Concurs DbutanT, ediția a VII-a, a obținut finanțare din partea AFCN și beneficiază de sprijin financiar și din partea Consiliului Județean Covasna, partener constant al evenimentului încă de la prima ediție. Mulțumim Consiliului Județean Constanța, care sprijină acest eveniment prin finanțarea programului cultural al Teatrului de Stat Constanța. Alături de aceștia, DbutanT are din 2022 noi parteneri, printre care: Centrul Român OISTAT (Organizația Internațională a Scenografilor, Tehnicienilor și Arhitecților de Teatru); BRD România; Goethe-Institut București și Clubul Sportiv Sepsi OSK din Sfântu Gheorghe. Un partener fidel al Festivalului-Concurs DbutanT rămâne Asociația Șpraiț. 

Cu prietenie, 

Echipa de organizare TAM și TSC

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.