CULTURA 10 octombrie 2018

Festivalul de teatru D-butan-T – ediția a 3-a

de Covasna Media | 1152 vizualizări

În acest an Festivalul D-butan-T face un pas înainte spre internaționalizare, având invitați ca membri în juriu specialiști de renume, cu experiență mondială. Președintele juriului, domnul Adrian Damian, este un scenograf de marcă al zilelor noastre, care a colaborat cu numeroși artiști renumiți, la nivel național și internațional. El reprezintă noul val de scenografi care încorporează cu succes tehnologia în procesul scenografic, și vine să le vorbească tinerilor aflați la început de carieră despre provocările scenografiei contemporane.

Olga Igorevna Nikitina, cunoscuta scenografă din Moscova, a lucrat cu nume mari la nivel global, talentul său fiind recunoscut prin numeroase premii și distincții. În cadrul Festivalului, ea ne va vorbi despre cele mai importante și educative momente din bogata sa carieră.

Irina Dushkova, producător de nivel mondial, directorul Festivalului Summerwell, vine la Sfântu Gheorghe pentru a le împărtăși tuturor experiența sa cu privire la producția de teatru și relația dintre producător și scenograf.

Damokos Csaba, renumit designer și scenograf din orașul Sf. Gheorghe, invită participanții și publicul la un workshop prin care atinge tangențial tematica Festivalului, dar deschide calea către scenografia de film prin prisma experienței sale ca Set Designer.

Nagy Botond, câștigătorul ediției de anul trecut a Festivalului D-butan-T, se reîntoarce la Sfântu Gheorghe pentru a dezbate, alături de participanți și toți cei interesați, relația dintre regizor și scenograf, discutându-i provocările și accentuându-i importanța în procesul de creație.          

Evenimentul de deschidere va fi urmat, la ora 17:00, de un Speech tematic și o sesiune Q&A (întrebări și răspunsuri) susținute de Lidia Baciu, regizor tehnic cu o bogată experiență în domeniu. La ora 18:00 invităm publicul la o lansare de carte a dramaturgului contemporan Mihai Ignat, care ne aduce volumul său intitulat „Ei sunt printre noi”. De la ora 19:00 este programat primul spectacol din cadrul Festivalului D-butan-T – „Dragă Elena Sergheevna” a Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacău, a cărui scenografie este semnată de Răzvan Bordoș.

Intrarea la toate evenimentele din cadrul Festivalului D-butan-T este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Workshop-urile susținute de membrii juriului vor avea loc în sala de conferințe a Hotelului Arcuș (din subordinea Școlii Populare de Arte și Meserii), a cărei capacitate este de maxim 30 de persoane. Organizatorii vor asigura zilnic, dus-întors pe ruta Sf. Gheorghe – Arcuș – Sf. Gheorghe, transportul gratuit al celor interesați, conform unui orar afișat la sediul TAM.

Sala Chaplin a Cinematografului Arta, care va găzdui Speech-urile, sesiunile de Q&A și lansările de carte are o capacitate de 80 de locuri.  

La spectacole intrarea se face pe bază de rezervare, la biroul de organizare al TAM – telefon 0725112225. Capacitatea sălii Arta este de 100 de locuri, dintre care peste 50% au fost deja rezervate.

Ce-a dea treia ediție a Festivalului D-butan-T este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.  

Teatrul Andrei Mureşanu

– Biroul de presă -

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.