CULTURA 7 decembrie 2010

Festival de colinde la Sita Buzăului

de Andreea Dabija Kelemen | 543 vizualizări
Festivalul de Colinde de la Sita Buzăului are o vechime de mai bine de un deceniu, iar an de an sala Căminului Cultural a fost arhiplină, locuitorii din zona Buzaielor fiind încântaţi de spectacolele oferite de invitaţii remarcabili. Peste 300 de spectatori sunt asteptaţi pe data de 19 decembrie la Festivalul de Colinde pe scena căruia vor urca Grupul folk de la Târgu Secuiesc, colindători din Republica Moldova, un grup

Festivalul de Colinde de la Sita Buzăului are o vechime de mai bine de un deceniu, iar an de an sala Căminului Cultural a fost arhiplină, locuitorii din zona Buzaielor fiind încântaţi de spectacolele oferite de invitaţii remarcabili.

Peste 300 de spectatori sunt asteptaţi pe data de 19 decembrie la Festivalul de Colinde pe scena căruia vor urca Grupul folk de la Târgu Secuiesc, colindători din Republica Moldova, un grup de la Siriu - Buzău, Clubul Elevilor Întorsura Buzăului, Liceul Teoretic Mircea Eliade, Corul Plai Întorsurean, urători de la Zăbala şi toate şcolile din comuna Sita Buzăului.

„Este un festival care a luat amploare în ultimii ani şi deşi ne confruntăm deseori cu mici probleme financiare încercăm să le depăşim şi să ne bucurăm total de sărbătorile de iarnă. Sperăm să menţinem obiceiul colindatului cât mai mult timp, iar anul acesta să fie un festival asemănător celorlalte - un succes total’’, a declarat directorul Căminului Cultural Sita Buzăului, Daniel Neagoe. Din partea gazdei - Căminului Cultural Sita Buzăului, vor performa

Ansamblul „Brâuleţul”, Formaţia de dansuri populare bătrâneşti „Bătrânii” din satul Ciumernic şi „Ansamblul Siteanca”, aceştia fiind pregătiţi de coordonatorul Festivalului, Daniel Neagoe.

Toţi participanţii la Festival vor primi pacheţele - copiii pachete cu dulciuri, iar cei mari vor primi o masă, totul din partea Consiliului Local. În total 1000 de pachete vor ajunge la copii, inclusiv la elevii şcolilor din zonă, iar bugetul festivalului, inclusiv cel destinat pacheţelelor este de 15.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.