CULTURA 25 august 2020

Evenimentele culturale ale săptămânii la Covasna

de Covasna Media | 1270 vizualizări

Stimați covăsneni! Dragi prieteni!

ÎNCEPE CARAVANA FILMELOR ROMÂNEŞTI şi CARAVANA FILMELOR DIN CANNES LA COVASNA

Programul se va derula în august şi septembrie prin parteneriatul Casei Orășenești de Cultură Covasna cu VOODOO Films

PROIECȚII DE FILME ÎN AER LIBER

Miercuri, 26 august de la ora 21:00 (zi de ploaie: 27 august, ora 21) proiecția filmului Jessica Hausner: Little Joe (durata. 105 min.) în curtea Casei Orășenești de Cultură Covasna.

SELECȚIE OFICIALĂ, CANNES 2019

Premiul pentru interpretare feminină, Cannes 2019. Detalii: https://voodoofilms.ro/little-joe/

Regia: Jessica HAUSNER

Țara: AUSTRIA, MAREA BRITANIE, GERMANIA

Bilet de intrare: 10 lei

Regizoarea austriacă Jessica Hausner a devenit „copilul minune” al cinema-ului austriac după ce a primit în 1999, chiar cu filmul de absolvire, o mențiune specială din partea juriului Cinéfondation. Festivalul de la Cannes i-a selectat trei lungmetraje Lovely Rita (2001), Hotel (2004) și Amour Fou pentru secțiunea Un Certain Regard. Toate trei sunt mărturia acuității sale regizorale și a refuzului de-a face compromisuri artistice. Little Joe (Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină pentru Emily Beecham, Cannes 2019este prima ei participare în Competiția oficială. De atunci, Little Joe s-a transformat într-un favorit al „circuitului festivalier”, strângând nominalizări și premii. 

Mai multe detalii, programul detaliat al filmelor în aer liber până la 15 septembrie:  https://www.facebook.com/events/928274277693594 

CONCERT ÎN AER LIBER

Sâmbătă, 29 august de la ora 20:00 Concert în aer liber în curtea Casei Orăşeneşti de Cultură Covasna.

Intrarea este gratuită, rezervări şi mai multe informaţii la numerele de telefon 0744-364250 sau 076-267-4516.

Deşi poate suna ciudat, formaţia A Csajod (în trad. "Gagica ta") s-a născut din întâlnirea norocoasă a unor băieţi din Secuime la Cluj.

Numele formaţiei nu a fost ales din întâmplare, inspiraţia principală a pieselor noastre sunt fetele. Piesele încearcă să redea paleta colorată şi diversă a stărilor sufleteşti ale fetelor, astfel instinctual folosim mai multe stiluri muzicale: rock, pop, funk, muzică alternativă şi rock progresiv.  

EXPOZIȚII:

VIAȚA ȘI FOTOGRAFIILE LUI ANDRÉ DE DIENES 

Locația: Galeria de Artă "Kádár László" 

André de Dienes a rămas în istoria fotografiei drept un artist rebel, pasionat mai ales de două teme, nudurile şi peisajele. Cele mai importante creații ale sale sunt fotografiile nud, prin care a scos modelele din studio, fotografiindu-le în natură – imagini poetice, creative, suprarealiste – și seria de fotografii cu Marilyn Monroe.

Diénes Andor (1913-1985) a devenit un fotograf celebru la Hollywood, sub numele de André de Dienes. Datorită fotografiilor sale, tânăra Norma Jeane a fost descoperită de Hollywood şi a devenit senzuala şi misterioasa Marilyn Monroe, vedeta iconică a filmului american. Dienes a devenit celebru nu doar prin cele mai multe şi fascinante fotografii cu Marilyn Monroe, ci şi prin tehnicile sale fotografice de pionerat şi experimentele artistice inovatoare, care se regăsesc în fotografiile cu celebrităţi din Statele Unite ale Americii. În ciuda faptului că majoritatea surselor spun că s-a născut la Turia, potrivit registrului de evidență a populației, Diénes s-a născut pe data de 18 decembrie 1913, la Târgu Secuiesc, lângă Turia.

Organizatori principali: Consiliul Județean Covasna, Centrul de Cultură al Județului Covasna, Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna

Orar: marți-vineri între orele 11-16, Intrarea este liberă.

Este obligatoriu purtarea măștilor și păstrarea distanței de siguranță de 2 metri.

GALERIA GAZDÁNÉ OLOSZ ELLA

Expoziţia comemorativă alcătuită din lucrările cele mai semnificative ale artistei din Covasna se poate vizita la Galeria Gazdáné Olosz Ella. Expoziția permanentă se poate vizita din nou după orarul Bibliotecii Orăşenești Covasna (marți-vineri între orele 9-17, sâmbătă între orele 9-14)

Intrarea este liberă.

La intrarea în galerie este obligatoriu purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței de siguranță de 2 metri. 

 EXPOZIȚIE DE PICTURĂ/-PEISAJE COVĂSNENE

În sala de expoziții a Casei de Cultură Covasna se poate vizita expoziția artistei PARA MÁRIA din Covasna. Deschis: marți-vineri: între orele 9-17.

Intrarea este liberă.

Vă așteptăm cu drag!

(Casa Orășenească de Cultură Covasna)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.