CULTURA 15 septembrie 2022

Eveniment în memoria compozitorului György Ligeti, la Centrul Cultural Covasna

de David Leonard Bularca | 844 vizualizări

Centrul Cultural Covasna găzduiește joi, 15 septembrie, un eveniment special dedicat compozitorului maghiar de origine evreiască György Ligeti (1923-2006). Spectacolul va începe de la ora 11:00, iar intrarea este gratuită. 

„Vă invităm cu drag la următorul eveniment cultural:

Joi, 15 septembrie 2022, la ora 11, la Centrul Cultural Covasna publicul este invitat să pătrundă în universul muzical al compozitorului maghiar de origine evreiască György Ligeti (1923-2006), prin intermediul muzicii, al cuvântului și imaginii", se arată într-un comunicat de presă transmis redacției CovasnaMedia.ro - Observatorul de Covasna. 

„Compozițiile lui Ligeti se află printre valorile de necontestat ale patrimoniului cultural european și mondial. Evenimentul cultural-artistic prezintă „Integrala lucrărilor pentru pian la patru mâini” și „Poemul simfonic pentru 100 de metronoame”, prima lucrare fiind în interpretarea pianiștilor Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu, cea de a doua, o creație originală și inedită, în primă audiție absolută în România, într-o interpretare colectivă-interactivă artiști-public, într-un decor scenografic inspirat de creația și viața marelui compozitor, alcătuit din lucrări tridimensionale de artă cinetică și un reportaj vizual documentar pe panouri, realizate de artistul plastic Maria Păun. Conferința susținută de muzicolog Amalia Szűcs-Blănaru întregește universul conceptual-muzical al compozitorului", conform organizatorilor. 

Proiectul are scopul de a contribui la „o mai bună înțelegere a fenomenului muzical clasic și la cunoașterea muzicii contemporane de către tinerii aflați în zone geografice mai îndepărtate de circuitul cultural-muzical curent”. 

Miercuri, 14 septembrie, un eveniment similar a avut loc la Centrul de Cultură Arcuș (Sfântu Gheorghe, str. Oltului, nr. 6), care a constat într-un concert intitulat „Odiseea muzicală”. 

Sursa foto: shottmusic.com 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.