CULTURA 5 iunie 2019

Eroii, onorați și în județul Covasna

de Daniela Luca | 1170 vizualizări

Evenimentul va fi marcat prin ceremonii publice militare și religioase

Seria evenimentelor oficiale dedicate Zilei Eroilor va debuta joi, 6 iunie, în județul Covasna de la ora 09:00, la Sfântu Gheorghe și va continua în alte localități din județ până după ora 13:00. Programul, asemănător cu cel al anilor trecuți, va include ceremonii militare și religioase cu depuneri de coroane, buchete și jerbe de flori la cimitirele și monumentele eroilor din mai multe locații.

Joi, 6 iunie, de la ora 09:00, la „Monumentul Ostașului Român” din Sfântu Gheorghe va avea loc tradiționala ceremonie militară și religioasă cu depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori, organizată  de către Garnizoana Sfântu Gheorghe, Instituţia Prefectului judeţului Covasna şi autorităţile publice locale.

O astfel de ceremonie va avea loc și în orașul Covasna, în prezența autorităților locale, de la ora 11:00, la „Monumentul Ostașului Român”. La aceeași oră va avea loc și ceremonia militară la Cimitirul Eroilor din Dobolii de Jos și Araci, iar ceva mai devreme, de la 10:45 la „Monumentul Eroilor” din Dobârlău.  

În semn de recunoștință pentru eroii patriei căzuți în război, de la ora 11:00 și la „Monumentul Eroilor” din Întorsura Buzăului vor avea loc festivități de comemorare, dar în același timp, depuneri de coroane, buchete și jerbe de flori vor fi organizate și la Arcuș , la „Troița Generalului Grigore Bălan”.

Reprezentanții Primăriei Sfântu Gheorghe și ai Centrul Militar Județean Covasna vor fi prezenți de la 11:00, la „Monumentul Locotenet Păiuș David” din Sfântu Gheorghe pentru a comemora eroii neamului.

Primăria Băţanii Mari, Unitatea Militară din Sfântu Gheorghe, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Covasna și Forumul Civic al Românilor din Covasna şi Harghita vor depune coroane, buchete și jerbe de flori de la 11:45, la „Monumentul Ostașilor Români” din Aita Seacă.

Ziua Eroilor va fi celebrată și la Târgu Secuiesc, de la ora 12:00, la  „Troița Eroilor Neamului” din incinta Bisericii „Pogorârea Duhului Sfânt”, iar de la 12:15 o activitate similară se va desfășura și la „Monumentul Eroilor” din Barcani. Aita Mare se va alătura localităților care marchează acest eveniment tot de la ora 12:00, cu activități la „Monumentul Eroilor Jandarmi” din localitate.

Ceremonii militare şi religioase vor avea loc de la ora 13:00 la „Cimitirul Eroilor” din Brețcu și la „Monumentul Eroilor” din Sita Buzăului.  

Reprezentanții Instituției Prefectului județului Covasna invită personalităţile civile şi militare ale judeţului Covasna, reprezentanţii autorităţilor publice centrale şi locale, ai partidele politice, instituţiilor culturale, ştiinţifice şi religioase, ai asociaţiilor, ligilor şi fundaţiilor, cadrele militare în activitate, în rezervă sau în retragere, veteranii de război, elevii instituţiilor de învăţământ din Sfântu Gheorghe, să participe la ceremoniile publice militare şi religioase dedicată Zilei Eroilor”, au transmis organizatorii printr-un comunicat de presă.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.