CULTURA 4 aprilie 2013

Elevi din Sfântu Gheorghe, premiați la Concursul Național „Carmen Sylva”

de Monica Vrânceanu | 874 vizualizări

Alina Ruță și Lőrincz Robert sunt în elevi în clasa a XI-a la Liceul de Arte „Plugor Sándor”

Doi elevi de la Liceul de Arte „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe au obținut premii importante în cadrul Concursului  Național „Carmen Sylva” pentru Tinere Talente, organizat de Castelul Peleș din Sinaia.

Alina Ruță, elevă în clasa a XI-a, a obținut premiul II la secțiunea Desen – clasele IX-XII, iar Lőrincz Robert, elev tot în clasa a XI-a, a obținut locul I la secțiunea Pictură. Ambii sunt elevi la profilul Arte plastice, Alina având specializarea pe Grafică, iar Robert Pictură.

Concursul Național „Carmen Sylva” pentru Tinere Talente este o competiție deschisă elevilor din clasele V-XII de la școli de artă din țară. Scopul competiției este ca Muzeul National Peleș să contribuie la recunoașterea talentului tinerilor artiști aflați pe drumul afirmării, oferindu-le posibilitatea de a expune lucrările lor unui public mai larg, care vizitează Castelul Pelișor. Obiectivul specific al proiectului constă în organizarea unei expoziții temporare la Castelul Pelișor pentru 30 de tineri elevi ai școlilor de artă din țară.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Roth Corina, 22 februarie 2014
Felicitari pentru tot ce faci tu sunt mandra de tine ! Multe succese pe mai departe !Imbratisari din Germania ,Corina !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.