CULTURA 11 aprilie 2018

Din 16 aprilie se pot cumpăra bilete la Rosmersholm – unul dintre marile spectacole ale Teatrului Maghiar din Cluj, care poate fi văzut în Reflex4

de Covasna Media | 763 vizualizări

Pentru prima dată în istoria Festivalului Internaţional din Sfântu Gheorghe, Reflex4 cuprinde în Programul său un spectacol care este programat a se juca pe o scenă din afara oraşului nostru. Este vorba de o producţie excepţională a Teatrului Maghiar din Cluj, Rosmersholm, în regia lui Andriy Zholdak, cu o scenografie monumentală şi extrem de complexă, care nu poate fi refăcută pe scena Teatrului Tamási Áron, motiv pentru care spectacolul se va juca pe scena Teatrului Sică Alexandrescu din Braşov, duminică, 6 mai 2018, de la ora 18.

Andriy Zholdak este un regizor ucrainean de renume internaţional,  unul dintre reprezentanţii cei mai importanţi ai tradiţiei teatrale ruse. Spectacolele sale sunt caracterizate printr-o intensă prezenţă actoricească, vizualitate accentuată emoţional, spirit de revoltă. În afară de Ucraina, Zholdak a realizat spectacole importante, răscolitoare şi şocante şi pe scenele germane, ruseşti, româneşti, finlandeze, suedeze şi elveţiene.

În viziunea lui Andriy Zholdak , celebra piesă a lui Henrik Ibsen, Rosmersholm, devine un spectacol despre iadul  tăcut provocat de conştiinţa încărcată, de sentimentul remuşcării, confruntându-ne cu atmosfera maladivă a  unei familii  în care totul este pus în mişcare de negare.  Un  univers devastat de o continuă angoasă, unde este imposibil a trăi prezentul, din cauza incapacităţii personajelor de a-şi recunoaşte trecutul. În spectacolul lui Zholdak,  actorul, spaţiul şi muzica sunt personaje de acelaşi rang, fiecare element / semn scenic comunică vizual cu spectatorul şi alcătuiesc un întreg – o lume cunoscută, totuşi autonomă, cu propriile legi.

Biletele la acest spectacol pot fi cumpărate de luni, 16 aprilie, online, pe site-ul  www.biletmaster.ro sau de la Biroul de Organizare din vecinătatea Teatrului Tamási Áron.

Pentru informații suplimentare despre spectacol şi despre întregul Program Reflex4, vizitați site-ul: http://www.reflexfest.ro

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.