CULTURA 4 mai 2010

Dansul primăverii

de Covasna Media | 571 vizualizări
Concursul naţional de dans „Împreună pentru viitor”, organizat în cadrul SNAC a devenit deja tradiţie. Continuarea acestei tradiţii a revenit în acest an, cu o deosebită onoare, judeţului Covasna, pentru regiunea 7 – Centru. Astfel, în 30 aprilie în curtea Şcolii Speciale din Sf. Gheorghe s-au reunit 11 echipe de dansuri din patru judeţe (Alba, Braşov, Covasna şi Mureş). Concursul a fost plin de pasiune şi speranţă.

Concursul naţional de dans „Împreună pentru viitor”, organizat în cadrul SNAC a devenit deja tradiţie. Continuarea acestei tradiţii a revenit în acest an, cu o deosebită onoare, judeţului Covasna, pentru regiunea 7 – Centru. Astfel, în 30 aprilie în curtea Şcolii Speciale din Sf. Gheorghe s-au reunit 11 echipe de dansuri din patru judeţe (Alba, Braşov, Covasna şi Mureş).

Concursul a fost plin de pasiune şi speranţă. Patru echipe s-au înfruntat la secţiunea de dansuri tradiţionale şi şapte echipe la secţiunea de dansuri moderne.

Decizia juriului a fost dificilă, pentru că parteneriatele între voluntari şi beneficiari au creat echipe omogene, ambiţioase, care în multe ore de pregătire au dovedit implicare deplină în dans. Dar în cele din urmă au decis. Bucuria noastră ca judeţ organizator a fost cu atât mai mare cu cât toate cele trei echipe reprezentative ale judeţului au primit premii:

Echipa de dansuri moderne Red Heart formată din voluntari de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” şi beneficiari de la Şcoala Specială Olteni s-a clasat pe locul I, urmând să reprezinte întreaga regiune la faza naţională a concursului care se va desfăşura la Constanţa.

Echipa de dansuri tradiţionale „Napsugár” formată din voluntari de la Şcoala Generală Varadi Jozsef şi beneficiari din Şcoala Specială Sf. Gheorghe s-a clasat pe un meritoriu loc III

Echipa de dans modern „Împreună” formată din voluntari de la Grupul Şcolar Constantin Brâncuşi şi beneficiari din Şcoala Specială Sf. Gheorghe a primit un binemeritat premiu de popularitate, fiind echipa cu cea mai mare diferenţă de vârstă dintre membrii ei, dar şi cu cel mai mare grad de dizabilitate al copiilor beneficiari.

Soarele primăverii a strălucit generos peste chipurile emoţionate, alimentând cu energie echipele şi spectatorii. Muzica a răsunat ore întregi, anunţând buna dispoziţie a participanţilor. Concursul s-a stins, dar a lăsat vibraţiile prieteniilor nou legate să animeze inimile participanţilor.

Florina Gheorghiu

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.