CULTURA 13 iunie 2011

Dans și creaţii plastice pentru 550 de ani de Sfântu-Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 706 vizualizări

Primăria Sfântu-Gheorghe organizează în acest sfârşit de săptămână un curs de dans liber de improvizaţie, ca parte a seriei de evenimente organizate cu ocazia aniversării a 550 de ani de atestare documentară a oraşului.

Cursul va fi organizat în sala de repetiţii din strada Kós Károly nr. 78 şi este descris de către cei de la Biroul de Imagine al municipalităţii ca fiind „un atelier pentru spirit de improvizaţii şi de prezentare, pentru oameni care iubesc să se joace cu mişcarea, cu vocea, cu textul, cu spaţiul, cu timpul, cu compoziţia, cu arta”.

Cursul va fi ţinut de profesorul israelian de dans Tal Avni, care, la rândul lui, i-a avut ca profesori pe renumiţii Alex Kerten, Liat Dror, Ohad Naharin, Kirstie Simson, Karl Frost, Nita Little, Steve Paxton sau Julian Hamilton.

Cursul este deschis tuturor celor care sunt interesaţi de dans şi de arta mişcării, indiferent de cunoştinţele pe care le au sau nu în arta dansului. Unul dintre primele lucruri pe care le vor învăţa cursanţii vor fi legate de  modalitatea în care corpul este lăsat să se mişte liber în timp şi în spaţiu, iar temele activităţilor vor fi rezistenţa şi fluxul, respiraţia şi mişcarea, zborul şi prăbuşirea, muzica şi ritmul, teama şi sunetul.

Preţul cursului de 3 zile este de 190 de lei, iar până la data de 15 iunie trebuie să se achite un avans de 50 de lei. Repetiţiile de atelier se vor încheia cu un spectacol liber, care va avea loc pe 19 iunie şi unde intrarea va fi liberă.

 

Statui cu balauri la Sfântu-Gheorghe

Tot în cadrul şirului de evenimente organizate cu ocazia aniversării Sfântu Gheorghe – oraş de 550 de ani, municipalitatea, alături de Asociaţia E.R.Sz.I. anunţă un concurs pentru artişti plastici, pentru crearea şi expunerea pe domeniul public a unor statui, tema acestuia fiind balaurii. Conform proiectului, artiştii au posibilitatea să aleagă ei înşişi locul în care își vor expune creațiile. Planurile lucrărilor pot fi trimise până în data de 30 iulie, ora 14, la Biroul de Imagine al Primăriei, atât în format digital (CD, DVD), cât şi în formă tipărită.

În prima fază, un juriu format din cinci membri va alege, pe baza proiectelor depuse, zece proiecte care vor fi expuse. Municipalitatea va sprijini zece artişti cu câte 900 de lei, sumă care poate fi folosită exclusiv pentru realizarea statuilor. În cea de-a doua fază, cea a concursului de  creaţie, juriul şi publicul vor alege din cele zece lucrări expuse câştigătorul marelui premiu. Cea mai bună creație desemnată de public și juriu va primi premiul de 1.500 de lei, iar cea mai populară statuie va primi premiul de 700 de lei.

Publicul va putea vota statuile expuse, în formă electronică, pe site-ul www.sfantugheorghe550.ro, sau personal, la sediul Biroului de Imagine al Primăriei, prin completarea formularelor de vot, în perioada 16 august – 14 septembrie.

Informaţii suplimentare în legătură cu concursul se pot obţine la numărul de telefon 0742.562.072,  la Biroul de Imagine al Primăriei, la numărul de telefon 0267.312.000 şi la adresa de e-mail info550@sepsi.ro.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
vasy, 14 iunie 2011
D-le primar,suntem inca in criza,mai lasati sarbatorile astea,incercati sa faceti ceva mai bun cu banii aia,suntem cel mai sarac judet din tara.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.