CULTURA 12 august 2010

Dans în cărucior

de Ana Sidon | 527 vizualizări

Trupa de dans Roll Dance din Budapesta organizează între 15 și 22 august un turneu al Ardealului care va trece și prin municipiul Sfântu-Gheorghe, ocazie cu care dansatorii în cărucior se vor întâlni cu conducerea județului și vor vizita diferite instituții.

Potrivit organizatorului pe județ, Eugen Nichili Tache, invitații se vor afla în municipiu în data de 21 august, ocazie cu care în program sunt cuprinse o întâlnire cu președintele Consiliului Județean, Tamas Sandor, o întâlnire cu reprezentanții Asociației Persoanelor cu Dizabilități și vizitarea Centrului de Patologie Neuromusculară Dr. Radu Horia din Vâlcele.

Spectacolul va avea loc la ora 19, urmând ca a doua zi, la prânz, persoanele cu dizabilități sosite de peste hotare, împreună cu cele de la noi din județ, să gătească mâncăruri din zonă și să se cunoască mai bine.

Scopul acestui spectacol este de a se adresa fără cuvinte, doar prin limbajul dansului, despre acceptarea diferențelor, integrare, gândire modernă și egalitatea de șanse.

Programul nu conține doar dans standard și latin, ci membrii trupei încearcă să-l îmbogățească și cu dans modern, csardas, dans medieval și mimică.

De asemenea, trupa dorește să cunoască obiceiurile și cultura orașului, precum și viața persoanelor cu dizabilități de aici.

Spectacolul va fi organizat în aer liber, în fața Teatrului, dacă vremea va permite, iar dacă nu înăuntru.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.