CULTURA 19 ianuarie 2022

Daniela Nane, Silviu Biriș și Ioana-Maria Lupașcu, în spectacol la Covasna

de Covasna Media | 1264 vizualizări

Pianul și Poemele Unirii – Marți, 25 Ianuarie 2022, Ora 18.00, Centrul Cultural Covasna

Locurile fiind limitate, puteți confirma prezenta și rezerva locuri la numărul de telefon 0744-364250 (luni – vineri între orele 8-16). Bilet de intrare: 10 RON

Accesul în sală este permis în baza reglementărilor legale în vigoare.

„Pianul și Poemele Unirii - Spectacolul își dorește să aducă în atenția și inimile publicului larg și în special a tinerilor, valorile autentice românești: credința , dragostea și nădejdea, sentimentul iubirii de țară, al datoriei de a fi cetățean al acestui pământ binecuvântat și de a nu se pierde poezia, muzica și tradiția românească.

Spectacolul include creații lirice ale marilor poeți români care au jertfit viața și condeiul propășirii identității noastre de neam și de limbă.

Poeziile sunt însoțite de acordurile inspirate ale pianului care întregesc inefabilul actului artistic.

Durata spectacolului este de o oră iar distribuția include nume consacrate ale scenei românești: actorii Daniela Nane și Silviu Biriș și pianista Ioana Lupașcu.

Repertoriul poetic include creații semnate de Mihai Eminescu, Radu Gyr, George Coșbuc, Adrian Păunescu, Costache Ioanid iar pianul va da viață unor compoziții prețioase ale marilor compozitori precum Ciprian Porumbescu, Grigoraș Dinicu, aranjamente ale pianistei pe teme folclorice românești, Serghei Rachmaninov, J. S. Bach etc.

Autorii spectacolului își doresc să ajungă cu ajutorul Divinității în inimile spectatorilor atât de încercate de vremurile pe care le trăim și împreună cu noi, spectatorii de pretutindeni, sa lăsăm posterității și cărții nescrise a istoriei neamului românesc, o pagină de cultură, de emoție și de dragoste cu fiecare oră de spectacol petrecută a zilelor vieții noastre”. (cons. loc. dr. Nicolae Enea)

Vă așteptăm cu drag!

(Comunicat Casa de Cultură Covasna)

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.