CULTURA 22 iulie 2012

Curs de Măiestrie Violonistică la Arcuș

de Covasna Media | 584 vizualizări

În perioada 16-29 iulie, Centrul de Cultură Arcuş organizează cea de V-a ediție a Cursului de Măiestrie Violonistică. După 8-10 ore de studii în fiecare zi, la sfârșitul celor două săptămâni se organizează recitaluri și concerte de muzică pentru iubitorii acestui gen.

La cursul de la Arcuș participă artiștii Maria Jurca (Deva), Ioana Tudor (București), Ana-Maria Tihon (Roman), Iulia Goiană (București), Matei Ema (București), Bucșe Kriszta (Târgu Mureș), Dan Nanoveanu (București), Anemțoaei Răzvan (Deva), Alexandru Dan Cochisă (Târgu Mureș), Cavassi Aron (București), Opriș Tunăreanu Tudor (București), Mușat Constantin (București), Vladimir Piedicuță (Bonn), oaspete invitat fiind Ambrus Sándor (Sfântu Gheorghe).

Profesorul îndrumător și regizorul concertelor este Liviu Câșleanu, concertmaistru la Orchestra Simfonică din Bonn și profesor la Academia de Muzică din Rostock. Director artistic și prezentator Ecaterina Stan, critic muzical, pianista cursului de măiestrie fiind profesoara Ana-Maria Negrea din Brașov.

Repertoriul cântat este impresionant, în program fiind lucrări de Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Béla Bartók, Pablo de Sarasate, Maurice Ravel, Henryk Wieniawski, Johann Sebastian Bach, Frederic Chopin, Johannes Brahms, Vasile Filip și Franz Liszt.

Concertele la care pot participa iubitorii de muzică din Sfântu Gheorghe sunt următoarele: vineri de la ora 18 la biserica reformată din Arcuș, sâmbătă de la ora 18 în parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe și duminică de la ora 11 în salonul de muzică al Centrului de Cultură Arcuș.

Centrul de Cultură Arcuș asigură transportul la concertele din Arcuș, microbuzele pleacă cu 30 de minute înaintea începerii concertului din fața teatrului din Sfântu Gheorghe. Intrarea la concerte este gratuită.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.