CULTURA 31 martie 2022

Conferință cu tema „Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca – model ascetic al desăvârșirii prin pocăință”

de Covasna Media | 942 vizualizări

În cadrul seriei de acțiuni desfășurate sub genericul „Primăvara Culturală la Sfântu Gheorghe”, ediția a XXX-a, la Centrul Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan” (CEDMNC) din Sf. Gheorghe va avea loc luni, 4 aprilie 2022, ora 18.00, conferința cu tema „Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca – model ascetic al desăvârșirii prin pocăință”, susținută de Părintele Ioan Marin, directorul Centrului Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan”, preot paroh la Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe – Paraclis Episcopal. 

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2022 drept Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț.

În Hotărârea Sfântului Sinod, se arată: „Rugăciunea este temelia vieții și creșterii spirituale a omului, este mântuitoare și sfințitoare, deoarece ne umple de prezența iubirii lui Dumnezeu Cel atotmilostiv, de harul Domnului nostru Iisus Hristos, de dragostea lui Dumnezeu Tatăl şi de împărtăşirea Sfântului Duh (II Corinteni 13, 13)”.

În perioada postului este binevenită conferința cu această temă, fiind așteptați toți iubitorii de rugăciune și de postire.

Biroul de presă al CEDMNC

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.