CULTURA 2 septembrie 2019

Concertul learn2drum, reprogramat

de Covasna Media | 1080 vizualizări

În cadrul concertului vor răsuna melodii din filme cunoscute

Concertul „learn2drum” din seria de programe intitulată „O vară ritmată la Sfântu Gheorghe”, inițial programat la 16 august și amânat din cauza vremii ploioase, a fost reprogramat pentru data de 4 septembrie, ora 20:00. Producția se adaptează remarcabil de bine în concepția Anul Elevilor, deoarece de data aceasta vor urca pe scena de piatră din Piața Centrală în cadrul unei ore demonstrative chiar elevii, cursanții școlii de tobe „learn2drum”.

Școala de tobe learn2drum a fost inițiată de Kiss Levente la Târgu Mureș cu scopul de a oferi spațiu și oportunitate tinerilor care, la fel ca el, sunt iubitori de muzică, pentru studierea tobei, pentru exprimarea de sine și pentru autoprezentare. Şcoala înființată în anul 2014 a progresat cu succes între timp, şi chiar s-a extins: în toamna anului 2018 s-au lansat cursuri și la Sfântu Gheorghe, unde learn2drum se poate lăuda în prezent cu studio propriu, respectiv cu peste 15 elevi.

În cadrul orelor demonstrative intitulate learn2drum.open.project, ucenicii se prezintă de obicei timp de aproximativ o oră în fața celor interesați. Producția intitulată open.project – movie.edition care va avea loc în ziua de vineri este o variantă îmbunătățită a orelor demonstrative, care va fi într-adevăr specială, micul baterist din cadrul learn2drum va cânta coloane sonore principale și secundare renumite, în timp ce atmosfera de cinema a filmelor respective va fi trezită de proiecție unor colaje video.

Sajgó Áron (11 ani), Pál Mátyás Áron (18 ani) și Tündérligeti Samu (18 ani) sunt ucenicii școlii de tobe learn2drum din Târgu Mureș, iar Lukács Beáta (14 ani) învață la learn2drum din Sfântu Gheorghe. Unii cântă la tobă deja de 5 ani, iar alții doar de 9 luni, însă devotamentul și perseverența sunt caracteristici comune ale tinerilor, deoarece numai așa a putut să aibă loc acest spectacol care necesită un efort deloc nesemnificativ, în cadrul căruia ne vor aminti de lumea vizuală și sonoră a unor filme de succes, precum „Pulp Fiction”, „Fight Club”, „Guardians of the Galaxy” sau „Rocky”.

Participarea la concert este gratuită, astfel că organizatorii îi așteaptă cu drag pe cei interesați în ziua de miercuri, de la ora 20:00, la scena de piatră din Piața Centrală!

Organizatori: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Casa de Cultură „Kónya Ádám”.

(Sursă: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe • Biroul Imagine)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.