CULTURA 22 noiembrie 2019

Concertul Filarmonicii de Stat din Oradea

de Covasna Media | 1103 vizualizări

Pentru cei mici, un nou eveniment din seria concertelor lecţii

Cel de-al doilea concert din Stagiunea de concerte 2019/2020 va avea loc pe data de 22 noiembrie, ora 19:00 la Teatrul „Tamási Áron”, iar de data aceasta publicul va fi încântat de spectacolul Filarmonicii de Stat din Oradea. Repertoriul artiștilor conține Concertul nr. 1 pentru vioară de Sergei Prokofiev, respectiv Simfonia a VII-a a lui Ludwig van Beethoven.

Orchestra care va prezenta un spectacol inedit va fi dirijată de artistul de vioară și dirijorul ruso-american Artur Kaganovskiy, iar publicul va fi impresionat de artistul de vioară Regi Álexandros Papa în calitate de solist.

Artur Kaganovskiy s-a născut în anul 1986 la Moscova. A început să cânte la vioară la vârsta de 3 ani, apoi la sfatul și cu susținerea renumitului artist de vioară Isaac Stern și-a continuat studiile în SUA. A obţinut diplome de licență și de masterat la The Juilliard School, în clasele profesorilor de vioară Masao Kawasaki și Lewis Kaplan.

Este câștigătorul Competiției Internaționale de Vioară „Waldo de Mayo”, fiind premiat cu premiile speciale ale Competiției de Vioară Fritz Kreisler, ale competițiilor H. Gilbert și Joseph Fuchs. A debutat la Carnegie Hall în anul 2007 cu membrii orchestrelor Metropolitan Opera și New York Philharmonic. A devenit de atunci solistul celor mai renumite săli de concerte din America de Nord și de Sud, Asia, Europa și Rusia.

Regi Álexandros Papa s-a născut la Atena, în Grecia, într-o familie de violoniști, şi a început să cânte la vioară la vârsta de 5 ani, apoi a studiat la școala Doukas din Atena. După zece ani a câștigat competiția greacă Eurovision, obținând bursa Fundației, care i-a oferit posibilitatea de a se muta la New York, unde a început studiile alături de Isaac Malkin la Şcoala de muzică Manhattan School of Music, pe care a absolvit-o în anul 2008. În anul 2010 a obținut masteratul la The Juilliard School din New York, fiind studentul lui Kyung Wha Chung. Este invitatul permanent al celor mai faimoase săli de concerte din țara sa natală, precum sălile Pallas, Parnassos și Athenaeum din Atena, fiind solistul celor mai excepționale orchestre, printre care putem aminti pe Orchestra Pátra, Orchestra Simfonică Volos, Orchestra Națională de Muzică Contemporană, Orchestra Kamerata, Orchestra Națională Greacă Radio și Orchestra Națională de Stat din Thessaloniki. Regi Papa a debutat în anul 2006 la Carnegie Hall, unde a prezentat Concertul de vioară a lui Sibelius cu membrii orchestrei New York Philharmonic, dirijată de David Gilbert. A urcat pe scenă și în calitate de solist al orchestrelor New York Symphony și Manhattan Music School Philharmonia.

*

Tot pe data de 22 noiembrie, de la orele 10:00 și 12:00 cel de-al doilea act al concertelor lecţii îi va călăuzi pe copii în lumea rozătoarelor. În cadrul evenimentului publicul va putea viziona în interpretarea Ansamblului de Muzică Veche Codex și invitații acestuia jocul de povești intitulat „Șoarecele de câmp - șoarecele de casă”.

Pentru concerte se pot cumpăra abonamente, prețul întreg fiind de 130 lei, iar cu reducere 70 lei. La concerte se pot achiziționa şi bilete separat, prețul întreg fiind de 30 de lei, iar cu reducere 15 lei. Pentru stagiunea de Concerte Lecții se poate cumpăra bilet la prețul de 6 lei. Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de la Biroul de Organizare Evenimente Culturale situată în Piața Libertății, nr. 1, de luni până joi, între orele 9 și 16, vineri între orele 9 și 13.

Organizatori: Casa de Cultură „Kónya Ádám”, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.