CULTURA 17 mai 2019

Concertul de sfârșit de sezon al Filarmonicii de Stat Târgu Mureș

de Covasna Media | 730 vizualizări

Pe data de 24 mai 2019 ora 19:00 la Teatrul „Tamási Áron” va avea loc ultimul concert din stagiunea de concerte 2018/2019. De data aceasta publicul va fi înveselit de spectacolul Filarmonicii de Stat Târgu Mureș. În repertoriul artiștilor apar de data aceasta operele unor componiști francezi, ruși, austrieci, americani. Orchestra care va oferi acest spectacol inedit va fi condusă de dirijorul Adrian Petrescu.

Adrian Petrescu, este oboistul principal al Filarmonicii „George Enescu” București și conducătorul trupei „Romanian Brass”. Dânsul și-a început studiile muzicale în Brașov, ulterior a studiat în Iași, apoi în București. În ceea ce privește aprecierile primite la concursurile naționale și internaționale, sunt de remarcat diploma de onoare obținută la concursul de la Praga, respectiv cea obținută în localitatea Markneukirchen din Germania. În privința genurilor muzicale, desfășoară o activitate diversificată, deoarece alături de muzica simfonică cultivă și muzica ușoară şi este pregătit de asemenea și în domeniul muzicii populare. Datorită polivalenței sale are de acceptat multe invitații. A fost deja în turneu în Franța, Olanda, Japan, Coreea de Sud, Italia și Spania.

În prima parte a serii vor răsuna operele populare Fanfare de Paul Dukas și Habanera de George Bizet. Acestea vor fi urmate de dansul rus intitulat Trepak din baletul clasic Spărgătorul de nuci al lui Pjotr Ilici Ceaikovski. În centrul serii se află polca intitulată Tritsch-Tratsch-Polka de Johann Strauss. Tânărul Johann Strauss a compus muzica acestui dans special împreună cu fratele său mai mic. Particularitatea operei constă, în mod deosebit, în faptul, că muzicienii la instrumentele cu coardă nu-și folosesc în această piesă muzicală arcușurile, ci cântă la instrumentele lor cu tehnica ciupirii (pizzicato). La caracterul inedit al serii contribuie muzica clasică intitulată New York, New York de John Kander, care mai târziu, în anul 1977, a fost adaptată pentru un film american, în regia lui Martin Scorsese.

La concert se pot cumpăra bilete, prețul biletelor întregi va fi de 25 lei, iar cu reducere, 12 lei.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate la Biroul Central de Bilete situat în Piața Libertății, nr. 1, de luni până joi, între orele 9 și 16, vineri între orele 9 și 13.

Organizatori: Casa de Cultură Konya Adam, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.