CULTURA 28 noiembrie 2018

Concertul de gală cu ocazia Zilei Naţionale

de Covasna Media | 1328 vizualizări

Centrul de Cultură Arcuş vă invită la Concertul de gală, organizat cu ocazia Zilei Naţionale a României și sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, sâmbătă, 1 decembrie anul curent, de la ora 14.00, în sala de de concerte a Casei Bastion (Sf. Gheorghe str. Oltului nr. 6.).

Recitalul este susținut de Doina Lavric-Parghel având ca repertoriu balade și cântece populare din Moldova.

Doina Lavric, fiica învăţătorilor Maria şi Vasile Fodor, s-a născut la 14 mai 1955, la Lişna-Dorohoi, 8 kilometri de Livenii lui George Enescu. A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava în anul 1979, apoi, timp de 23 de ani, a fost profesoară de limba română în Suceava. În toată această perioadă a cules folclor, a cântat şi a obţinut distincţii care îi confirmă preocuparea pentru păstrarea purităţii formelor pe care le valorifică în repertoriul propriu, a înregistrat albume colective, individuale, discuri cu colinde de Crăciun şi de Paşte.

Între anii 2005–2010 Doina Lavric a cântat alături de Grigore Leşe, în săli de teatru, filarmonici, catedrale, biserici, pe scene din ţară ori din străinătate: Berlin, Frankfurt, Varşovia, Cernăuţi, Chişinău, Basel, Paris, Santiago de Compostela, Morelia, Shanghai.

Începând cu anul 2010, recăsătorită cu pictorul Virgiliu Parghel, Doina Lavric-Parghel susține, în țară și în străinătate, spectacole în nume propriu: Poveste din Bucovina, Rânduieli, De dragoste, Uitate farmece și descântece, Poveste de demult…

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.