CULTURA 19 august 2020

Concerte de fanfară și de chitară, proiecție de film și expoziții la Covasna

de Covasna Media | 1603 vizualizări

PROIECȚII DE FILME ÎN AER LIBER

ÎNCEPE CARAVANA FILMELOR ROMÂNEŞTI şi CARAVANA FILMELOR DIN CANNES LA COVASNA

Programul se va derula în august şi septembrie prin parteneriatul Casei Orășenești de Cultură Covasna cu VOODOO Films

Miercuri, 19 august, ora 21 (zi de ploaie: 20 august, ora 21) proiecția filmului 

Ioana Uricaru: Lemonade /+12 (România) 

Bilet de intrare: 10 lei

Detalii: https://voodoofilms.ro/lemonade/  

Multipremiatul film al Ioanei Uricaru, câștigător printre altele al Premiului pentru regie la Sarajevo IFF și prezentat în cadrul secțiunii Panorama Berlin a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, recompensat cu Marele premiu la International Women’s Film Festival of Salé, Maroc și cu Premiul pentru cel mai bun film, acordat prin votul publicului, la Ars Independent Festival din Katowice, Polonia urmăreşte câteva zile tensionate din viaţa Marei (Mălina Manovici), o asistentă medicală plecată din România, împreună cu fiul ei, care se confruntă cu întorsături neaşteptate ale formalităţilor de prelungire a şederii în Statele Unite. „Este despre o femeie româncă, nu despre un bărbat, fiindcă eu sunt o femeie româncă și am putut să înțeleg acest personaj. Nu știu dacă mă identific neapărat cu personajul, dar Mara și cu mine împărțim multe emoții, gânduri și evenimente de viață”, a declarat Ioana Uricaru în interviul acordat revistei Sinteza.  

Mara, o mamă singură din România cu un fiu, Dragoș, care lucrează în SUA cu o viză temporară, se căsătorește cu americanul Daniel. După sosirea din țară a fiului, totul începe să se schimbe. Procesul de obținere a unui green card este dificil, iar Mara este obligată să suporte tot felul de abuzuri. Până unde poate să meargă ca să obțină ceea ce vrea?

Scenariu: Ioana Uricaru, Tatiana Ionașcu

Actori Principali: Mălina Manovici, Steve Bacic, Dylan Scott Smith

Mai multe detalii, programul detaliat al filmelor în aer liber până la 15 septembrie:  https://www.facebook.com/events/928274277693594

CONCERT DE CHITARĂ CLASICĂ

Vineri, 21 august, de la ora 19.00 pe scena deschisă a Casei Orășenești de Cultură Covasna va avea loc un concert de chitară clasică susținut de copiii din cadrul Cercului de chitară, conducător dl. prof. Kurta Béla.

Intrarea este liberă.

CONCERT DE FANFARĂ

Sâmbătă, 22 august de la ora 11 în fața Casei Orășenești de Cultură va avea loc un concert de fanfară susținut de Fanfara de Tineret din Zagon. Conducător formație: Musát Gyula.

EXPOZIȚII:

VIAȚA Ș FOTOGRAFIILE LUI ANDRÉ DE DIENES 

Locația: Galeria de Artă „Kádár László” 

André de Dienes a rămas în istoria fotografiei drept un artist rebel, pasionat mai ales de două teme, nudurile şi peisajele. Cele mai importante creații ale sale sunt fotografiile nud, prin care a scos modelele din studio, fotografiindu-le în natură – imagini poetice, creative, suprarealiste – și seria de fotografii cu Marilyn Monroe.

Diénes Andor (1913-1985) a devenit un fotograf celebru la Hollywood, sub numele de André de Dienes. Datorită fotografiilor sale, tânăra Norma Jeane a fost descoperită de Hollywood şi a devenit senzuala şi misterioasa Marilyn Monroe, vedeta iconică a filmului american. Dienes a devenit celebru nu doar prin cele mai multe şi fascinante fotografii cu Marilyn Monroe, ci şi prin tehnicile sale fotografice de pionerat şi experimentele artistice inovatoare, care se regăsesc în fotografiile cu celebrităţi din Statele Unite ale Americii. În ciuda faptului că majoritatea surselor spun că s-a născut la Turia, potrivit registrului de evidență a populației, Diénes s-a născut pe data de 18 decembrie 1913, la Târgu Secuiesc, lângă Turia.

Organizatori principali: Consiliul Județean Covasna, Centrul de Cultură al Județului Covasna, Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna

Orar: marți-vineri între orele 11-16, Intrarea este liberă.

Este obligatorie purtarea măștilor și păstrarea distanței de siguranță de 2 metri.

EXPOZIȚIE DE PICTURĂ – PEISAJE COVĂSNENE

În sala de expoziții a Casei de Cultură Covasna se poate vizita expoziția artistei PARA MÁRIA din Covasna. Deschis: marți-vineri: între orele 9-17.

Intrarea este liberă.

Vă așteptăm cu drag!

(Casa Orășenească de Cultură Covasna)

 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.