CULTURA 10 septembrie 2020

Cinematograful din Sfântu Gheorghe se redeschide după jumătate de an

de Agerpres | 738 vizualizări

Capacitatea sălii va fi redusă la jumătate

Cinematograful Arta din Sfântu Gheorghe, aflat în subordinea autorităţilor locale, se va redeschide începând de vineri, după aproape o jumătate de an în care a fost închis din cauza pandemiei, însă capacitatea sălii va fi redusă la jumătate, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

„Participarea la proiecţiile de filme va avea loc conform normelor sanitare în vigoare care se aplică în prezent: măsurarea temperaturii la intrarea în clădire, ocuparea locurilor în ordinea sosirii, este obligatorie purtarea măştilor de protecţie. Locurile în săli vor fi mai puţine, maximum 50 % se poate ocupa, între spectatori va fi liber câte un scaun, numai copii sub 12 ani vor putea sta lângă părinţi“, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri AGERPRES.

Întrucât locurile sunt limitate, spectactorii sunt invitaţi să îşi achiziţioneze biletele în avans.

„În această săptămână, pentru copii recomandăm filmul american de animaţie, aventură 'Tot înainte' în 3D şi 'Lassie se întoarce acasă', un film german de familie, ambele sincronizate în limba română. Pentru adulţi recomandăm două filme în premieră: mult aşteptatul 'Tenet', un film de acţiune, thriller american, respectiv 'După ce ne-am certat', un film romantic de dragoste, american. Mai avem în program 'Bloodshot', film de acţiune american şi '10 zile fără mama', o comedie franceză, respectiv filmul românesc 'Ivana cea Groaznică'“, precizează reprezentanţii cinematografului.

În luna septembrie îşi va continua activitatea şi „cinematograful plutitor“ din incinta castelului de la Arcuş.

„Continuăm proiecţiile de filme pe lacul din grădina Castelului Szentkereszty din Arcuş în cadrul evenimentului 'Floating Cinema and Theater'. Ora de începere a proiecţiilor va fi ora 8, faţă de ora 9, comunicat mai devreme. Biletele se pot cumpăra numai în avans, la casa de bilete al cinematografului“, se mai arată în comunicat.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.