CULTURA 22 aprilie 2022

Cineaşti de pretutindeni sunt aşteptaţi la Retrospectiva Filmului Documentar din Secuime

de Covasna Media | 1099 vizualizări

Retrospectiva filmului documentar din Secuime – produsul unui parteneriat între Centrul de Cultură al Județului Covasna, Consiliul Județean Covasna, Centrul Cultural Județean Harghita, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita și Institutul Liszt din Sfântu Gheorghe – a devenit deja un proiect de arte vizuale cu audiență în rândul artiștilor din zonă şi din România. Stup – Retrospectiva filmului documentar – Ediţia 2022 se va desfășura între 7-16 octombrie. Scopul Retrospectivei este cultivarea interesului și a pasiunii pentru documentar, reunirea celor mai valoroase producții într-o competiție artistică, care să le ofere cineaștilor un spațiu de întâlnire și confruntare, iar spectatorilor, șansa de a viziona filmele lor.

În competiţia deschisă de Retrospectivă se poate înscrie orice autor de film documentar din ţară şi de peste hotare, cu un număr maxim de trei filme, care au fost realizate după 2010, pe diverse teme, dar care sunt legate de România.  Durata minimă a unui documentar trebuie să fie de 15 minute, cea maximă de 100 minute. Înscrierea filmelor este gratuită şi presupune, în mod obligatoriu, completarea și trimiterea formularului de înscriere. Apelul de participare la competiţia Retrospectivei şi formularul de înscriere pot fi accesate de pe site-ul Centrului de Cultură al Judeţului Covasna sau de pe pagina facebook a acestei instituții. Data limită de înscriere este 25 iunie 2022! 

Juriul Stup2022 Retrospectiva filmului documentar din Secuime este alcătuit din:  Buglya Sándor – regizor, laureat al Premiului Balázs Béla, conducătorul secției de film și artă fotografică la MMA; Péterffy András - regizor, laureat al Premiului Balázs Béla, conducătorul Asociației Dunatáj. Partenerul Media al  Stup2022   Retrospectiva filmului documentar este TVR – Emisiunea în limba maghiară, iar filmele documentare câștigătoare ale celor patru premii puse în Concurs vor fi difuzate, în limita posibilităților, în cadrul acestei emisiuni.

Sursa: comunicat de presă

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.