CULTURA 2 septembrie 2022

Cine sunt câștigătorii concursului de Ziua Limbii Române, organizat de „Observatorul de Covasna”

de Covasna Media | 2126 vizualizări

Concursul organizat de redacția „Observatorul de Covasna”, în perioada 24 – 31 august, pentru a sărbători într-un mod cât mai special Ziua Limbii Române, și-a desemnat câștigătorii. 

În evaluarea textelor înscrise în competiție s-a ținut cont de corectitudinea exprimării, de ortografie și de originalitatea mesajului. 

Clasamentul este următorul: 

Locul 1: Mihai Mariș, 10 ani, elev la Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” din Barcani; 

Locul 2: Amalia Maria Tudor, 13 ani, elevă la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe; 

Locul 2: Elena-Ilaria Bularca, elevă în clasa a 5-a la Școala Gimnazială „Nicolae Russu”, Sita Buzăului; 

Locul 3: Mara Elena Neagoe, 12 ani, comuna Barcani; 

Premiul special, pentru cel mai tânăr participant: Luca Constantin Andrei, 9 ani și 8 luni, elev al școlii Gimnaziale „Nicolae Russu” din Sita Buzăului; 

Mențiune: Marina Neagoe. 

Toți participanții vor primi diplome și un cadou din partea redacției „Observatorul de Covasna”. Premiile vor putea fi ridicate de la redacția noastră, din Sfântu Gheorghe, strada Zorilor nr. 5, începând de luni, 5 septembrie (program între orele 9:00 – 16:00). 

Tot începând de luni, fiecare text scris de cei menționați în clasamentul de mai sus va fi publicat, pe rând, în paginile ziarului nostru. Cu marele câștigător al concursului, Mihai Mariș, ne dorim să realizăm și un mic interviu pe acest subiect.   

Toți copiii merită felicitări și le mulțumim că ne-au onorat cu participarea! 

Reamintim că redacția „Observatorul de Covasna” a organizat, în perioada 24 – 31 august, în scopul marcării Zilei Limbii Române, un concurs adresat copiilor cu vârste între 10 și 14 ani, talentați la limba română. Misiunea lor a fost să ne trimită un scurt text în care să ne spună de ce iubesc această limbă. 

Misiunea noastră, în schimb, a fost și este în continuare să le reamintim tuturor cititorilor că nu doar pe 31 august trebuie să marcăm Ziua Limbii Române, ci în fiecare zi, prin respectul acordat și prin folosirea sa corectă. Acesta este și motivul pentru care am decis să extindem oficial sărbătoarea, începând în 24 august și finalizând pe la mijlocul lunii septembrie, până când vom publica fiecare text declarat câștigător în concursul nostru. 

Un alt obiectiv al competiției a fost să îi încurajăm și pe adulți să îi învețe pe cei mici să prețuiască adevăratele valori.

Rămâneți alături de ziarul „Observatorul de Covasna” pentru a regăsi textele participanților, dar și pentru a afla despre alte inițiative similare! 

Echipa Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.