CULTURA 22 octombrie 2019

Cele mai reușite cadre care au surprins vechiul și noul, expuse în centru

de Daniela Luca | 1876 vizualizări

Concursul foto pentru tineri și-a desemnat câștigătorii 

Aproape 80 de fotografii au fost supuse votului public în cadrul concursului „Contrast - moștenire vie”, organizat de Asociația „Turul Madár”. Autorii cadrelor care au obținut cele mai multe aprecieri vor fi premiați, iar lucrările lor vor fi expuse joi, 24 octombrie, în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe. 

Tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 26 de ani au fost provocați să participe la concursul foto și să trimită fotografii care prezintă  într-un mod inedit istoria zonei, moștenirea culturală sau monumentele istorice astfel încât să surprindă contrastul între vechi și nou. 

„Am avut o participare numeroasă, 30 de participați au trimis 79 de fotografii. Lumea a fost activă, iar fotografiile au avut peste 100.000 de vizualizări în total. Asta pentru că și tematica a fost interesantă, dar și colegii au lucrat destul de mult ca să fie un concurs de succes.  În final avem în total 12 câștigători. Vom mai face astfel de concursuri și pe viitor. Nu știm încă care va fi tematica, dar va fi diferită de aceasta pe care am avut-o acum”, a specificat preşedintele Asociaţiei „Turul Madár”, Furus Levente.

Cadrele câștigătoare vor fi expuse în Piața Centrală din oraș, joi, 24 octombrie, de la ora 17:00. La eveniment vor fi prezenți și autorii acestora, dar și juriul care a fost alcătuit din cinci fotografi cunoscuți din zonă. 

Cei mai inspirați concurenți vor primi și vouchere cu valoare între 100 și 500 de lei. Tot în cadrul concursului, duminică, 27 noiembrie, va avea loc și un workshop foto-video la care vor avea acces toți câștigătorii. 

Concursul este Finanțat de Fondul Cultural Național și este organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Covasna și Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

Sursă foto: Facebook/ Turulmadár Ifjúsági Iroda (Turulmadár Youth Office) 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.