CULTURA 22 mai 2013

Cărți în dar pentru absolvenții de liceu

de Monica Vrânceanu | 820 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe și Biblioteca Județeană oferă volume elevilor din clasele terminale

Absolvenții anilor terminali de liceu vor primi câte o carte din partea Bibliotecii Județene Bod Péter și Primăriei Sfântu Gheorghe. Acțiunea are loc în cadrul Programului „La drum cu lectura”, lansat în urmă cu câțiva ani.

Directorul Bibliotecii Județene, Szonda Szabolcs, a declarat că urmează ca în aceste zile să se stabilească exact data în care elevii vor primi volumele, dorindu-se ca acest gest să simbolizeze o amintire pe care comunitatea le-o lasă celor care pornesc în viață odată cu terminarea liceului. Cărțile vor fi achiziționate de Primărie, iar 280 vor fi destinate absolvenților de la liceele cu predare în limba română și 580 celor de la liceele cu predare în limba maghiară.

Biblioteca Județeană, populară printre oameni

În ceea ce privește componenta principală a Programului „La drum cu lectura”, cea de abonare a bebelușilor la Bibliotecă, Szonda Szabolcs a declarat că de la lansarea din 2010 și până în prezent s-au înscris peste 400 de familii.

„În general există o creștere a numărului de înscrieri și frecvenței la Bibliotecă în ultimii trei ani. Considerăm că inclusiv programele culturale pe care le-am organizat, în parteneriat cu diverse entități, au contribuit la acest lucru, așa cum era și normal, deoarece aceasta era miza”, a explicat Szonda.

În ultimul an, Biblioteca Județeană a desfășurat 63 de acţiuni, programe şi evenimente culturale pentru public, în organizare proprie sau în parteneriat la sediu sau în locaţii exterioare. La acestea au luat parte peste 6.000 de persoane, iar cele mai frecvente evenimente au fost prezentări de carte, întâlniri cu autori, prelegeri cu temă literară, istorică sau cu teme din realitatea cotidiană, concerte, piese de teatru sau teatru-lectură, consfătuiri, concursuri de popularizare a lecturii şi a serviciilor Bibliotecii.

Biblioteca Județeană are în prezent aproape 8.000 de utilizatori înscriși, iar aproape 6.500 dintre aceștia sunt utilizatori activi. Până la finele anului trecut s-au înregistrat 72.237 de vizite la Bibliotecă (faţă de 71.125 în 2011) şi s-au realizat 78.352 de tranzacţii de împrumut individual. Există aproape 220 de mii de documente în Bibliotecă, iar colecţia bibliotecii s-a înnoit anul trecut cu peste 5.200 de documente. Din totalul documentelor intrate în colecţia Bibliotecii în 2012, puțin peste 3.000 sunt în limba maghiară, 1.252 în limba română și 864 în alte limbi – germană, engleză și franceză.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.