CULTURA 18 aprilie 2018

Cartea despre oamenii din Covasna se vinde în cea mai mare librărie online din țară

de Covasna Media | 703 vizualizări

 „Singur printre ai mei” va avea parte și de o lansare marca Libris, la Brașov

Volumul autobiografic „Singur printre ai mei”, al celui supranumit „Cristian Tudor Popescu” de Covasna - editorialistul Dumitru Manolăchescu, este disponibil la vânzare online în cea mai mare librărie virtuală din țară, Libris.ro. Cartea se găsește și în librăria „Șt. O. Iosif” din Brașov, unde i se pregătește și un eveniment oficial de lansare, în data de 3 mai, de la ora 17:00.

„Singur printre ai mei” este o carte care conține cronici subiective menite să descrie cei peste 50 de ani petrecuți de Dumitru Manolăchescu în presa covăsneană. Evenimentul de lansare al cărții din Brașov este astfel un prilej deosebit pentru ca ziariștii de la fostul cotidian Cuvântul nou să se întâlnească pentru a depăna amintiri în jurul volumului autobiografic al editorialistului covăsnean, în care, cu siguranță, mulți dintre aceștia se vor regăsi, direct sau indirect.

Cartea asta cuprinde nişte poveşti. Despre mine, dar mai ales despre ziarele la care am lucrat: Cuvântul nou şi Observatorul. E vorba despre nişte realităţi care nu meritau să fie îngropate odată cu cei care le-au trăit. Au trecut într-o lume despre care doar bănuim c-ar fi mai bună mulţi dintre foştii mei colegi şi prieteni. Era un act de dreptate să nu-i uit, de fapt să-i pomenesc – într-un soi de memorii care n-au nimic comun cu ritualurile bisericeşti. Ăsta este rostul cărţii. Să nu-i uite lumea pe ei şi să-mi amintesc eu de „minele” de-acum o vreme”, ne-a declarat autorul cărții „Singur printre ai mei”, editorialistul Dumitru Manolăchescu, care a mai spus că speră să îi aibă alături de el în cadrul lansării de carte din Brașov pe foștii colegi de la Cuvântul nou, dar și persoane care îi citesc sau i-au citit editorialele.

Cartea „Singur printre ai mei”, realizată cu sprijinul Asociației Pentru Comunitate (APC), a fost lansată în premieră, imediat după ce a văzut lumina tiparului, la Sfântu Gheorghe în 26 octombrie 2017. De atunci, zeci de volume au ajuns printre cititorii ziarului Observatorul de Covasna, din județ sau din țară.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.