CULTURA 1 februarie 2021

Carte din inimă – o iniţiativă a Bibliotecii Judeţene

de Covasna Media | 1614 vizualizări

14 februarie este Ziua Internațională a Cărții Dăruite, la care se raliază anul acesta și Biblioteca Județeană „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe cu o inițiativă proprie.

În cadrul programului astfel lansat, biblioteca organizează, în cooperare cu organizațiile implicate în activități sociale din regiune, colectarea de cărți pentru copii și predarea acestora copiilor și grupurilor de copii defavorizați social din județul Covasna.

Organizatorii doresc să dăruiască pentru aproape 1.500 de copii din județul Covasna cărți în limba maghiară și română, respectiv să doneze mici colecții de cărți diferitelor grupuri de copii.

Pentru ca donația să fie un adevărat cadou, este important ca acești copii să primească cărți cu aspect frumos și conținut adecvat vârstei lor.

Sugestiile noastre pentru a înlesni alegerea cărților pentru copii:

Celor cu vârsta între 0 și 3 ani: cărți pliante, cărți de carton ilustrate, zicători pentru copii mici;

3-6 ani: cărți de poezie ilustrate, povești scurte;

7-11 ani: povești, basme, cărți pentru cititorii începători;

11-14 ani: basme, romane pentru adolescenți, cărți educative, non-ficțiune;

Peste 14 ani: romane pentru tineri.

Așteptăm cărți noi sau în stare ca și nouă, publicate după 2005, care pot fi predate la punctele de colectare din bibliotecă și filiala acesteia. În cutiile amplasate în librăriile din Sfântu Gheorghe pot fi așezate cărțile cumpărate la fața locului.

La prezentarea cărții primite în dar, copiii vor beneficia gratuit de un permis de bibliotecă.

La finalul programului, donatorii vor primi, prin tragere la sorți, cărți-cadou valoroase. Fiecare donator care dorește să participe la extragere, trebuie să completeze cuponul aflat lângă cutia colectoare.

Parteneri: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna, Direcția de Asistență Socială Sf. Gheorghe, Asociația de Promovare a Sănătății Mintale „Esély”, Fundația Creștină Diakonia, Parohia Reformată din Strada Lăcrămioarei, Asociația „Gondviselés”, Caritas Alba Iulia, Serviciul de Ajutor Maltez, Crucea Roșie Covasna, Librăria Diákbolt, Librăria Gutenberg, Librăria LibriM.

Colectarea cărților pentru copii se va derula între 1 februarie și 23 aprilie 2021.

Biblioteca Județeană „Bod Péter“

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.