CULTURA 8 august 2022

Caravana Filmelor TIFF Unlimited revine în Covasna, la Zabola Estate

de Covasna Media | 654 vizualizări

Caravana Filmelor TIFF revine în județul Covasna, în comuna Zăbala, pe 9 și 10 august, la Domeniile Mikes. Cinefilii sunt așteptați la două seri de cinema în aer liber, într-o atmosferă autentică. Proiecțiile în aer liber vor începe de la 21:00, iar prețurile biletelor sunt 20 lei (copii), respectiv 25 de lei (adulți). Biletele se pot achiziționa de la fața locului.

Prima seară de film aduce pe ecran un debut remarcabil, cel al regizoarei Hajni Kis, care a avut premiera internațională la Festivalul de Film de la Karlovy Vary și a ajuns rapid unul dintre cele mai apreciate filme maghiare produse în ultimii ani. Haita noastră/ Külön Falka spune povestea emoționantă a unei fetițe care încalcă interdicția impusă de bunica ei și decide să-și întâlnească tatăl proaspăt ieșit din închisoare.

Mijlocul săptămânii vine cu mister și suspans miercuri, 10 august, când legendarul actor Gérard Depardieu revine pe marele ecran în Maigret, cel mai nou film al multi-premiatului regizor Patrice Leconte. Spectatorii vor avea ocazia să-l urmărească într-un rol care-i vine mănușă, cel al comisarului Maigret, personaj iconic creat de romancierul Georges Simenon, care anchetează cazul misterios al unei crime care a îngrozit Parisul.

Program | Zabola Estate, Domeniile Mikes, 21:00

  • Marți, 9 august

Haita Noastră / Külön Falka

r. Hajni Kis | Ungaria, Slovacia, 98’

Cu: Gusztáv Dietz, Zorka Horváth, Éva Füsti Molnár, Viktor Kassai

Când află că tatăl ei a ieşit din închisoare şi se află în oraş, Niki ignoră interdicţia vehementă a bunicii şi se întâlneşte cu el în secret. Faţă în faţă cu fiica lui în vârstă de 12 ani, Tibor este nevoit să-şi reevalueze statutul de părinte şi să-şi asume în sfârşit această responsabilitate. Poate că nu s-au văzut de şapte ani, dar tatăl şi fiica ajung să se cunoască, să îşi dea seama că între ei există o conexiune indestructibilă şi că nu există sentiment mai eliberator decât iertarea.

  • Miercuri, 10 august

Maigret

r. Patrice Leconte | Franța, Belgia, 89'

Cu: Gérard Depardieu, Jade Labeste, Mélanie Bernier, Bertrand Poncet

O tânără îmbrăcată într-o elegantă rochie de seară este găsită fără suflare într-o piaţă din Paris. Comisarul Maigret va încerca să descopere criminalul şi să înţeleagă circumstanţele în care a murit victima.

***

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Prezentat de: Banca Transilvania

Cu sprijinul: Zabola Estate

Recomandat de: Europa FM

Partener media național:  AGERPRES

Partener de monitorizare: mediaTRUST

***

TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro) e cinema-ul alternativ de acasă, cu filme independente, premiate, semnate de cineaști care provoacă și te inspiră. Selecția include filme-reper de François Truffaut, David Lynch, Xavier Dolan, Abbas Kiarostami, Claude Chabrol, Stanley Donen, dar și titluri premiate la TIFF sau în alte mari festivaluri. Periodic, cinefilii au parte de surprize: parteneriate cu festivaluri, colecții de interviuri InspiraTIFF, premiere gratuite, teatru și gale live.

Platforma e disponibilă online și în aplicațiile iOS și Android (mobile și TV) și poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual, doar de pe teritoriul României.

(Sursa: comunicat de presă)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.