CULTURA 29 august 2012

Campanie pentru completarea colecţiei viitorului muzeu cinegetic din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 461 vizualizări

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au lansat un apel către cetăţeni pentru a contribui, în măsura posibilităţilor, la completarea colecţiei viitorului muzeu cinegetic ce va fi deschis într-o clădire din centrul municipiului.

Curatorii muzeului au menţionat că sunt interesaţi atât de trofee, arme şi echipamente de vânătoare, cât şi de documente şi fotografii. Obiectele sunt acceptate atât cu titlul de donaţie, cât şi sub formă de împrumut.

Viitorul muzeu cinegetic va funcţiona într-o clădire monument istoric din centrul oraşului, cunoscută sub numele de „Palatul Boer”, care a fost reabilitată de curând.

Primarul Antal Árpád a menţionat că mai mulţi vânători din judeţ şi-au manifestat deja disponibilitatea de a oferi gratuit trofee pentru constituirea colecţiei acestui muzeu ce va avea ca scop promovarea potenţialului natural şi turistic al judeţului Covasna. Printre aceştia se numără şi patronul firmei de turism cinegetic Abies Hunting, Sárkány Árpád, care va face o donaţie în valoare totală de aproape 100.000 de euro. Acesta va dona mai multe trofee şi animale sălbatice împăiate care au fost vânate în judeţul Covasna ori în împrejurimi.

Sárkány Árpád a declarat că muzeul va avea şi un rol educativ, deoarece îşi propune să prezinte şi informaţii despre animalele care vieţuiesc în această zonă, cu scopul de a dezvolta interesul şi dragostea publicului, în special a copiilor, pentru necuvântătoare, dar şi pentru natură, în general.

Sárkány a ţinut să menţioneze că judeţul Covasna este unul dintre cele mai bogate din ţară în vânat mare, aici fiind capturate de-a lungul timpului o serie de trofee extrem de valoroase. Spre exemplu, la Comandău a fost vânat cu ani în urmă unul dintre cei mai mari urşi bruni din lume, iar anul trecut a fost doborât un cerb de aproximativ 14-15 ani, cotat de specialişti cu 263 de puncte.

Autorităţile locale intenţionează să inaugureze muzeul până la sfârşitul acestui an.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.