CULTURA 27 octombrie 2010

Biblionet ajunge la Sânzieni

de Andreea Dabija Kelemen | 376 vizualizări

La Biblioteca din Sânzieni sunt pregătite computere, căşti, routere, imprimante, scannere, proiectoare - tot necesarul pentru inaugurarea Centrului Biblionet, care printr-un program amplu va ajunge în mai multe locații ale județului.

La eveniment, care va avea loc în această după-amiază, vor fi prezente numeroase personalităţi implicate în Biblionet, prezentând serviciile de internet gratuite din cadrul programului și discutând cu autorităţiile locale despre importanța internetului și a cărților în comunități.

Prin Biblionet se doreşte facilitatea accesului gratuit al României la informaţie, dezvoltându-se un sistem de biblioteci publice moderne, asemănător celui din America.

Biblioteca Judeţeană „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe şi alte 18 biblioteci din judeţ au fost cuprinse într-un program naţional de dotare a bibliotecilor publice cu mijloace de tehnică de calcul „Biblionet - lumea în biblioteca mea”, derulat prin Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Pe lista bibliotecilor din Covasna ce vor beneficia de programul Biblionet se număra şi cele din Târgu Secuiesc, Întorsura Buzăului, Sita Buzăului, Covasna, Ilieni, Breţcu, Reci, Poian, Barcani, Ozun, Turia, Micfalău, Aita Mare, Dobârlău, Ghidfalău, Ghelniţa şi Zăbala.

Valoarea dotărilor ce vor îmbogăţi prin „Biblionet” bibliotecile covăsnene se ridică la 175.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.