CULTURA 17 septembrie 2020

Au început înscrierile online la Școala Populară de Arte și Meserii

de Daniela Luca | 1543 vizualizări

Anul acesta cursurile se vor desfășura în condiții speciale 

Săptămâna aceasta s-a dat startul înscrierilor la Școala Populară de Arte și Meserii din Sfântu Gheorghe. Doritorii pot completa un formular online pe pagina de internet a instituției până vineri, 25 septembrie. Admiterea pentru cele 18 secții va avea loc între 28 septembrie și 1 octombrie. În timpul orelor se va ține cont de măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, a precizat conducerea Școlii Populare de Arte și Meserii. 

Anul acesta ne-am propus să facem înscrierile online pentru ca cei care doresc să se înscrie să nu trebuiască să vină până la Școală. Orele se vor ține în condiții mai restricționate decât până acum. Școala este pregătită să țină cursurile individuale. Avem toate soluțiile dezinfectante necesare. Intrarea în școală va fi mult mai riguroasă. Profesorul va aștepta studentul la poartă și îl va însoți, după măsurarea temperaturii, în clasă. Și după ce se termină ora, care anul acesta va fi de 45 de minute, deci scurtăm cu 5 minute, îl va conduce până la poartă. Asta este o parte a procedurii. A doua parte a procedurii constă în faptul că am decalat începerea orelor, astfel încât cursanții noștri să nu se întâlnească”, ne-a spus ne-a spus directorul Școlii de Arte și Meserii din Sfântu Gheorghe, Gaj Nándor.

Anul acesta vor funcționa următoarele secții: vioară clasică, contrabas, chitară, violă, saxofon, percuție, balet, pian, clarinet, tubă, trompetă, corn de vânătoare, trombon, tenorhorn, canto, canto popular, desen-pictură-grafică și pictură decorativă pe lemn. 

În ceea ce privește dansul popular, conducerea instituției spune că, cel mai probabil, nu se vor ține ore până în primăvară. Acest lucru este cauzat de imposibilitatea de a păstra distanța între dansatori. 

„Indiferent dacă vorbim de dans popular maghiar sau românesc, există oricum un contact fizic și nu dorim să expunem niciun student la un risc de infectare”, a mai spus Gaj Nándor.

Totodată, în cazul secției de balet încă se caută soluții. Numărul de copii care participă la ore va fi limitat la opt, față de 10-14 câți se antrenau împreună în alți ani. Gaj Nándor a precizat că jumătate dintre cei aproximativ 100 de copii care frecventează baletul, vor fi mutați într-o încăpere nouă. 

„Suntem în curs de a angaja o altă profesoară și vrem să găsim un alt spațiu ca jumătate dintre elevi să practice baletul acolo”, a explicat directorul. 

Taxa de înscriere pentru fiecare secție este de 70 lei, la fel ca și anul trecut, iar taxa pentru participarea la cursuri variază. De exemplu, pentru dansul popular suma plătită de un cursant este de 300 de lei pe an, spune Gaj Nándor. 

Vârsta minimă pentru înscriere este de șase ani. Doritorii pot completa formularul online, de pe site-ul artecovasna.ro, până pe 25 septembrie, iar detalii suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0267 351 560. 

Admiterile pentru toate cursurile de va da între 28 septembrie și 1 octombrie. Reprezentanții Școlii spun că nu este o procedură riguroasă, ci are rolul de a vedea nivelul de pregătire a viitorilor cursanți. 

Anul trecut, peste 650 de cursanți din 13 localități din județ au frecventat Școala Populară de Arte și Meserii. Instituția funcționează în subordinea Consiliului Județean Covasna și  aniversează anul acesta 52 de ani de activitate.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.