CULTURA 10 mai 2019

Ateneul Național din Iași ajunge în Covasna

de Covasna Media | 1173 vizualizări

Ateneul Național din Iași, în an aniversar, 100 de ani de la înființarea Societății Ateneului și 99 de ani de la inaugurare, a pornit unul dintre cele mai ample și de impact proiecte cultural-artistice realizate până în prezent, intitulat Turneul Național „Unire prin Cultură”.

Vă invităm cu drag la următoarele reprezentații:

13 mai 2019 – Covasna, Casa de Cultură – două reprezentații ale piesei de teatru „Aventuri cu... DL. GOE”, una începând la ora 10.00 și a doua, de la ora 12.00.

Pe toată perioada turneului, managerul institutiei, domnul Andrei Apreotesei, va fi prezent alături de echipa Ateneului Național din Iași pentru a transmite un gând de pace, bucurie și unire prin cultură, tuturor cetățenilor României.

Stagiunea celor 100 de ani reprezintă o perioadă în care ne dorim să oferim cât mai multe momente artistice de calitate românilor. Continuând frumosul drum început în 2018, sperăm ca până la finalul anului 2019 să reușim să jucăm în cel puțin 100 de localități din România și să vizităm toate județele țării.

Turneul Național „Unire prin Cultură” în „Stagiunea celor 100 de ani”

Anul 2019 este plin de însemnătate pentru Ateneul Național din Iași, întrucât celebrează 100 de ani de la înființarea Societății Ateneului și 99 de ani de la inaugurare. În acest context, pe lângă tot programul cultural-artistic pe care îl realizăm pe plan local, ne-am propus să ducem piesele Ateneului în cât mai multe localități din România și din străinătate, reușind astfel, pe de o parte să consolidăm parteneriatele pe care le avem și, pe de altă parte, să ne formăm noi colaboratori.

„Caravana Unirii” - „Iașul salută România Mare!”

În toate localitățile în care va poposi, echipa Ateneului Național din Iași va promova Iașul, oraș care poartă titulatura de „Oraș Regal” începând cu anul 2018 și cea de „Capitală istorică a României” de la începutul anului 2019. Totodată, Iași este câștigatorul titlului de „Capitala Tineretului din România”, ediția 2019 – 2020, astfel încât ne bucurăm să putem transmite, în acest turneu, cordiale salutări și din partea echipei rISeUp tuturor celor care vor veni la spectacolele noastre.

Deplasarea va fi realizată cu ajutorul celor trei autobuze ale Companiei de Transport Public Iași, al căror exterior a fost personalizat, fiecare dintre vehicule purtând câte o culoare a tricolorului. „Caravana Unirii” este un proiect cultural care a fost organizat cu ocazia aniversării centenarului Marii Uniri din 1918, la inițiativa Primăriei Municipiului Iași. Pe fiecare laterală a autobuzelor se regăsește mesajul „Iașul salută România Mare!”, iar pe caroseriile autobuzelor sunt reprezentate 100 de simboluri sugestive pentru momentele istorice de referință ale neamului românesc precum și pentru realizările românilor de-a lungul timpului.

(Comunicat de presă Ateneul din Iaşi)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.