CULTURA 13 decembrie 2012

Astăzi se deschide oficial Povestea din Ajun

de Monica Vrânceanu | 561 vizualizări

Festivalul a debutat marţi cu concertul extraordinar Ştefan Hruşcă.

Astazi se deschide oficial Povestea din AjunCea de-a șaptea ediție a Festivalului Povestea din Ajun a debutat marţi cu concertul de colinde și muzică folk susținut de „părintele colindelor românești”, Ștefan Hrușcă, la Sala Sporturilor Szabó Kati din Sfântu Gheorghe. Aproximativ 1.500 de persoane au luat parte la concertul de colinde al lui Ștefan Hrușcă, astfel că sala a fost arhiplină.

Festivalul continuă astăzi cu aprinderea luminițelor la Căsuța din Poveste din Parcul Central – de la ora 16,00. Foişorul situat în Parcul Elisabeta din centrul oraşului se va transforma azi în Căsuța din Poveste și aici va avea loc deschiderea oficială a Festivalului. Căsuţa din Poveste va fi inaugurată de Corul Liceului Mikes Kelemen, condus de prof. Szőcs Daniel, iar apoi tinerii de la Debate Club Sfântu Gheorghe vor dezbate o temă interesantă: „Moş Crăciun ar trebui arestat?”, în cadrul programului Debate Corner, lansat cu 3 luni în urmă.

„Povestea din Ajun înseamnă pentru mine cei 7 ani de acasă. Este motivul care mă aduce înapoi în comunitatea din Sfântu Gheorghe, în preajma sărbătorilor de iarnă, indiferent unde m-aș afla. Înseamnă oamenii cu care am crescut și împreună cu care am crescut un proiect care a depășit cu mult granițele pe care ni le închipuiam în urmă cu 7 ani. Doar ceea ce ne reunește an de an nu s-a schimbat: bucuria lucratului împreună și a lucrului bine făcut – cum este cana festivalului, care îmbie la povești și se găsește în localurile din oraș. Începând cu ediția trecută am demonstrat că se poate, anul acesta continuăm seria concertelor extraordinare susținute de artiști al căror renume ne aduce mereu un zâmbet de mândrie pe față. (...) Să aveți un Crăciun de Poveste!” – acesta este mesajul pe care directorul Festivalului, Emil Pantelimon, l-a transmis tuturor celor care vor lua parte la evenimentele cuprinse în program.

Astăzi și mâine, iar apoi între 17 și 18 decembrie, cei care vor călători cu autobuzele Multitrans pe rutele 1 și 2 (Simeria – Gară și Simeria – Cartierul Ciucului – Gară) se vor întâlni cu tinerii colindători ai Festivalului.

Pe 15 decembrie cu începere de la ora 20,00, în Sala Albastră a Bibliotecii Județene Bod Péter va avea loc Concertul de Crăciun dedicat Medicilor, susținut de către Mike Godoroja & Blue Spirit (Bucureşti).

Între 17-18 decembrie, Liceele „Szekely Miko”, „Mikes Kelemen”, „Mihai Viteazul” vor derula Turneul de colinde 3M, alături de Alexandra Uşurelu Band (Bucureşti); tot pe 18 decembrie, cu începere de la ora 19,00, la Arcuș va avea loc un concert cameral susținut de Răzvan Suma (Bucureşti) – violoncel și Toma Popovici (Bucureşti) – pian.

Prima parte a concertului dedicat tenorului Szilagyi Zsolt va avea loc pe 19 decembrie, la Catedrala Ortodoxă din Sf. Gheorghe, cu începere de la ora 19, iar  în cadrul spectacolului vor cânta corul Liceului Mikes Kelemen, coordonat de prof. Szocs Daniel și corul Liceului de Artă Plugor Sandor, coorodnat de prof. Sipos Zoltan, urmând ca pe 20 decembrie, tot de ora 19, la Biserica Krisztus Kiraly să aibă loc Concertul de Crăciun Szilagyi Zsolt alături de Felicia Filip, Cvartetul Anatoly și Corul Catedralei Ortodoxe. Soprana Felicia Filip răspunde pentru a doua oară invitaţiei organizatorilor Poveştii din Ajun, căci acum trei ani, Felicia Filip a susţinut un concert la Sala Albastră, care a fost prezentat în premieră în România.

Centrul de Cultură Arcuş va găzdui vineri, 21 decembrie, spectacolul de teatru „Acompaniatoarea”, cu actrițele Fatma Mohamed și Elena Popa, urmând ca a doua zi, pe 22 decembrie, la Restaurantul Bastion să aibă loc Alumni Christmas Party.

Festivalul se va înceia oficial pe 28 decembrie, când de la ora 18, la Centrul de Cultură Arcuş va avea loc Recitalul de Anul Nou, cu Sânziana Mircea (Bucureşti) – pian.

În organizarea Festivalului s-au implicat peste 60 de persoane, în special tineri voluntari.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.