CULTURA 26 septembrie 2023

Asociația Izsák Művek a umplut dulapul cu cărți din centru cu peste 300 de volume

de Daniela Luca | 622 vizualizări

Asociația Izsák Művek a inițiat luna aceasta o colectă de cărți care vor fi sortate și dăruite oamenilor care au nevoie de ele. Primele câteva sute de volume primite de la oameni au fost distribuite deja. Unele dintre ele au ajuns la Căminul pentru persoane vârstnice din Hăghig, iar altele au umplut mica biblioteca din centrul orașului Sfântu Gheorghe. Proiectul se desfășoară până la sfârșitul acestui an.

Persoanele care au cărți de care nu mai au nevoie și care vor să le împartă cu alții, pot lua legătura cu inițiatorii demersului, pe pagina de Facebook a asociației.

Persoanele care nu sunt din Sfântu Gheorghe pot trimite volumele la adresa str. Crângului nr. 22, bloc 24, ap. 5, Sfântu Gheorghe, jud. Covasna – Asociația Izsák Művek.

Pentru a se asigura că fiecare carte ajunge la cineva care o va aprecia, inițiatorul acțiunii, Izsák Arnold Róbert, ne-a spus că va sorta cărțile pe categorii și le va distribui în funcție de necesitățile comunității.

Astfel, primele câteva sute de volume primite au fost împărțite deja la Căminul pentru persoane vârstnice din Hăghig, iar altele au ajuns în mica bibliotecă de pe strada Libertății, lângă magazinul Amigo din centrul municipiului.

Ideea amplasării acestui dulap cu cărți aparține unor tineri din Sfântu Gheorghe – Imre Szende, Fákó Hunor și Szabó Henrietta. Cei trei au prezentat-o, în anul 2020, în cadrul celei de-a doua ediții a programului Com'ON Sepsi, inițiat de autoritățile locale și Grupul PONT, cu scopul de a încuraja tânăra generație să se implice în viața comunității locale.

Atunci inițiativa a adunat suficiente voturi din partea cetățenilor încât să obțină finanțare și să fie implementată. Gestul tinerilor a fost apreciat de comunitate, însă în timp mica bibliotecă a ajuns să fie aproape goală. Cu ajutorul Asociației Izsák Művek dulapul este plin din nou și își așteaptă cititorii.

 Sursă foto: Asociația Izsák Művek/Facebook

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.