CULTURA 4 februarie 2021

Aproximativ 300 de cărți donate către școlile din Brețcu și Oituz

de David Leonard Bularca | 1981 vizualizări

Volumele au fost strânse la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, Întorsura Buzăului

Aproape 300 de cărți în limba română au fost colectate în urma campaniei inițiate de Direcția Județeană de Sport și Tineret (DJST) Covasna și de Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Covasna, cu ocazia Zilei Culturii Naționale. Volumele, donate de oameni din zona Buzaielor, au ajuns miercuri la Școala Gimnazială „Comenius”, din Brețcu, iar, de acolo, o parte dintre ele vor pleca mai departe la Școala Gimnazială Oituz.

 „O parte din aceste cărți vor ajunge la Oituz, în special cele dedicate claselor I-IV. Deci chiar dacă noi la Brețcu avem o bibliotecă destul de bine dotată, atât cărți în limba română, cât și în limba maghiară, totuși o parte dintre cărți, mai ales cele care sunt destinate claselor V-VIII, rămân la Brețcu, pentru că doar la Brețcu școlarizăm și clase de V-VIII, nu și la Oituz”, ne-a spus miercuri directoarea Școlii Gimnaziale „Comenius” din Brețcu, Kozma Anikó.

„Pentru orice dar ne bucurăm”

Directoarea din Brețcu a transmis mulțumiri tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect. Aceasta este convinsă că toți cei implicați în actul educațional se vor bucura de donația primită. 

„Eu am primit cu mare bucurie această donație, pentru orice dar ne bucurăm, în general. Dar dacă primim în dar cărți bucuria este și mai mare. Eu cred că și copiii se vor bucura și cred că și colegii vor reuși să organizeze activități în care să le folosească cu eficiență”, a mai spus Kozma Anikó. 

Directorul executiv al DJST Covasna, Marius Tiron, este de părere că tinerii, prin prilejul acestei activități, au dat dovadă de implicare.

„Ne bucurăm că inițiativa noastră de implicare a tinerilor nu a rămas fără rezultate. Pe lângă cele aproximativ 300 de volume colectate, un mare plus al acestui demers este faptul că tinerii au dovedit încă o dată că atunci când au prilejul, pot fi implicați și responsabili. Iar asta ne motivează să continuăm în a oferi oportunități. Mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest lucru, partenerilor, dar mai ales tinerilor”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, acesta.

„Observăm că și în aceste vremuri pandemice, implicarea este prioritară și esențială”

Reprezentanții elevilor covăsneni, prin unul dintre vicepreședinții structurii, Marian Calcea, spun că pe ei i-a impresionat numărul de cărți strânse.

„Am salutat cu brațele deschise încă de la început propunerea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Covasna și ne bucurăm că am putut lua parte la conturarea și realizarea acestui demers. Observăm că și în aceste vremuri pandemice, implicarea este prioritară și esențială. Prin urmare, mulțumim fiecărui om care a luat parte la clădirea acestei acțiuni, dar și tuturor partenerilor acestui proiect. Numărul de cărți strânse ne-a surprins într-un mod plăcut și ne bucurăm că am putut ajuta școlile din județ care nu dispun de biblioteci dotate corespunzător. Mai mult, le urăm copiilor mult spor în a citi, continuând să își dezvolte creativitatea”, ne-a spus vicepreședintele CJE Covasna, Marian Calcea. 

Cine dorește, poate dona în continuare cărți, fie la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, fie la sediul DJST Covasna, din Sfântu Gheorghe. 

Scopul campaniei este acela de a oferi elevilor din comunitățile dezavantajate șansa să aibă în bibliotecile școlilor o mai mare varietate de cărți.

Sursa foto: Cătălin Nicolae Lazăr – Facebook

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.