CULTURA 28 septembrie 2018

Alice este invitată la TRANZIT FESzT din Satu Mare

de Covasna Media | 680 vizualizări

 

Ediţia 2018 a Festivalului Internațional Multicultural de Teatru TRANZIT FESzT se desfăşoară în perioada 28 septembrie – 7 octombrie la Satu Mare şi este organizat de cele două secții ale Teatrului de Nord, Secția Română și Trupa Harag György.

Tematica acestei ediţii este Identitatea, ca univers simbolic, din perspectiva căruia oamenii intră în relaţie, se apropie de credinţele şi codurile celorlalţi, comunică şi încearcă a trăi împreună, în toată diversitatea lor etnică, culturală, socială, de gen etc. Tranzit Feszt îşi propune să refacă acest univers simbolic al diversităţii de identităţi, prin reunirea celor mai importante producţii artistice ale scenelor româneşti şi maghiare, iar Teatrul Tamási Áron a fost invitat a intra în dialogul internaţional multicultural de la Satu Mare cu Alice, în regia lui László Bocsárdi, spectacol care va fi jucat vineri, 28 septembire, de la ora 20:00, în Sala Mare a Teatrului.

Alice este un spectacol-concert, de natură experimentală, construit la graniţa dintre mai multe forme de expresie artistică, unde spectatorii devin martori la călătoriile interioare ale eroinei şi la inerentele spaime ale adolescenţilor, pe anevoiosul drum al cunoaşterii de sine şi al descoperirii dimensiunilor invizibile ale lumii. Spectacolul are drept izvor de inspiraţie problematica formulată în micile romane fantastice ale lui Lewis Carol.

Coproducție Teatrul Tamási Áron & sZempöl Offchestra, Alice a mai fost invitată la Ediţia 5 a Festivalului Internațional de Teatru Madách Imre (MITEM) și la Teatrul Csokonai din Debrecen, în cadrul Festivalului Teatrelor Maghiare din Kisvárda. Spectacolul a fost nominalizat la trei categorii pentru Premiile Breslei Criticilor de Teatru din Ungaria şi a câștigat la fiecare: Premiul pentru cel mai bun design-costume, semnat de Kiss Zsuzsanna; Premiul pentru cea mai bună muzică de teatru, creaţie şi interpretare live Trupa sZempöl Offchestra; Premiul pentru cel mai promiţător debut, câştigat Korodi Janka, pentru rolul Alice.

Foto: Barabás Zsolt

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.