CULTURA 26 iulie 2013

Alexandru Tomescu, printre invitații PulzArt

de Monica Vrânceanu | 545 vizualizări

Organizatorii au finalizat programul Festivalului de Artă Contemporană ce va avea loc la Sfântu Gheorghe în luna septembrie

Organizatorii Festivalului de Artă Contemporană PulzArt au finalizat aproape în totalitate programul acestuia, iar evenimentul, aflat la prima ediție, se anunță a fi un plus pentru oraș în ceea ce privește activitățile culturale.

Reprezentanta Biroului de Comunicare și Imagine a Primăriei Sfântu Gheorghe, Knop Ildikó, a declarat că Festivalul, care va avea loc între 5 și 8 septembrie, va aduce în oraș mai multe nume sonore ale artei contemporane.

La Festival vor participa atât artiști din România și Ungaria, cât și invitaţi din Polonia, Franța sau Serbia, cu diverse produse culturale: concerte, evenimente literare, workshop-uri, expoziții, reprezentații de teatru și dans contemporan.

Una dintre principalele atracții ale Festivalului va fi reprezentația pe care o vor da doi dintre cei mai marcanți violoniști ai Europei de Est: Alexandru Tomescu – cu o vioară Stradivarius și Lajko Felix din Serbia. De asemenea, Trupa Micro Collective din Polonia va susține un recital de jazz experimental, trupa fiind foarte apreciată inclusiv peste Ocean.

Scriitorii Filip și Matei Florian vor veni și ei la Sfântu Gheorghe, cei doi frați autori fiind cunoscuți aici mai ales prin prisma faptului că volumul acestora, „Băiuțeii”, a fost dăruit în luna iunie absolvenților de clasa a 11-a și a 12-a din Sfântu-Gheorghe printr-un program al Primăriei și Bibliotecii. O trupă cu dansatori francezi și maghiari va prezenta producția In Time, un spectacol de teatru-dans.

La Sala Magma va avea loc o expoziție de sculptură, iar Cafeneaua Tein va găzdui un vernisaj al artiștilor plastici din Sfântu Gheorghe.

Această primă ediție se va axa pe muzică și literatură – în fuziune cu faptul că 2013 este Anul sunetului şi al cuvântului, muzica şi literatura vor avea roluri importante în Festival, chiar dacă aici îşi vor găsi locul şi producţii teatrale sau expoziţii de artă vizuală.

Bugetul Festivalului este de 120.000 de lei, suma venind o parte de la bugetul local şi o altă parte din vânzarea biletelor la evenimente şi prin accesarea unor proiecte.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.