CULTURA 2 octombrie 2023

Al zecelea Proiect Erasmus+ derulat de Trupa Osonó

de Covasna Media | 556 vizualizări

Teatrul Independent Osonó a ajuns să deruleze al zecelea Proiect Erasmus, care presupune organizarea de activităţi într-un cadru strategic pe termen lung. Proiectul „Sănătate pentru un viitor mai bun – Dezvoltarea personalității și conștientizarea sănătății în educație” se desfăşoară la Budapesta, între 1-5 octombrie, şi reuneşte participanţi din Ungaria, România (din județele Covasna, Harghita și Cluj) şi Slovacia, iar programul este conceput să le ofere celor implicaţi experienţă în domeniul metodelor educaționale inovatoare, dar şi oportunităţi de relaţionare profesională. Proiectul are drept scop sprijinirea profesorilor, a liderilor de grupuri şi a profesioniștilor care lucrează cu tineri, prin cursuri de învățare non-formală personalizată.

Proiectul este sprijinit de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene și pune accent pe educația tinerilor pentru sănătate și promovarea unui echilibru mental și fizic, drept urmare  atelierele sunt foarte diverse. Trainingurile legate de dezvoltarea personalității și team building, marca Osonó, sunt susținute de Fazakas Misi și Mucha Oszkár, în timp ce Benyhe Bernát din partea Asociației Svung Kreatív Egyesület provoacă participanţii la autocunoaștere, printr-un workshop de educație teatrală. Activităţile sportive şi stilul de viaţă sunt aprofundate sub coordonarea lui Szőcs Enikő și Szőcs Károly Csaba. Specialiștii Asociației Pontis din Târgu Mureș vor susține un workshop de instruire în acordarea „primului ajutor de bază”.

Proiectul face parte dintr-o inițiativă regională pe termen lung, care deschide şi susţine programe al căror scop este căutarea de soluţii la problemele profesionale cu care se confruntă cei ce lucrează cu tinerii.

(Sursa: comunicat de presă)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.