CULTURA 15 februarie 2023

Adio, pandemie! Balul Portului Popular de la Sita Buzăului revine!

de David Leonard Bularca | 1026 vizualizări

După o pauză de doi ani provocată de pandemie, Balul Portului Popular de la Sita Buzăului revine! Sâmbăta aceasta, pe 18 februarie, toți cei cărora le-a lipsit să poarte cu mândrie straiele populare cu ocazia unui eveniment pe măsură sunt așteptați la Căminul Cultural din Sita Buzăului. Persoanele care doresc să participe trebuie să își rezerve locurile. Intrarea este 25 de lei de persoană. 

„Îmbracă costumul popular din lada bunicilor și hai alături de Primăria și Consiliul Local ale comunei Sita Buzăului să te bucuri de o seară memorabilă și plină de surprize.

Vă invităm în data de 18 februarie, la ora 20:00, la Balul Portului Popular, ediția a IX-a, la Căminul Cultural Sita Buzăului.

Atmosfera va fi întreținută de formația condusă de Nini Călitu.

Preț: 25 lei/persoană, ținută obligatorie - costum popular”, se arată într-un anunț publicat pe Facebook de organizatori.

Pe lângă obligația de a purta straie populare, cei care vor să petreacă autentic românește sunt rugați să aducă și câte ceva de-ale gurii, ne-a spus unul dintre organizatori, Ovidiu Olteanu, pentru a întări și mai mult sentimentul de comunitate. 

„Oamenii se mai pot înscrie până pe 16, 17 ale lunii, cu o zi, două înainte, ca să ne putem organiza și noi. Până acum s-au înscris vreo 150, 160 de persoane. Ne așteptăm la vreo 300 de persoane în total. Ultima dată, balul a fost organizat înainte de pandemie, în 2020”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, Ovidiu Olteanu. 

El este de părere și că, din cauza pandemiei, oamenii s-au îndepărtat de evenimentele la care participau cu drag înainte.

„Să știți că mi se pare că lumea nu mai este așa interesată. Pandemia asta cred că i-a cam făcut pe oameni să se îndepărteze de evenimente. Așa simt, nu știu. Dar sper să nu fie așa”, ne-a mai spus, în final, Ovidiu Olteanu. 

Cei care vor să își rezerve un loc pentru a participa la cea de-a IX-a ediție a Balului Portului Popular de la Sita Buzăului pot lua legătura cu Ovidiu Olteanu (0744 814 489) sau Magdalena Lazăr (0769 577 307). 

Tot sâmbăta aceasta are loc și la Covasna Balul Portului Popular, aflat la ediția a IV-a. 

Săptămâna viitoare, pe 25 februarie, este programat să aibă loc și Balul Portului Popular de la Brădet. Cu detalii despre acest eveniment vom reveni într-o ediție viitoare a ziarului Observatorul de Covasna. 

Sursa foto: organizatori 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.