CULTURA 6 iunie 2019

A treia ediție a expoziției „Atitudine Atelier”, la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 746 vizualizări

Cursanții Școlii Populare de Artă și Meserii Sfântu Gheorghe își expun cele mai reușite lucrări

La Casa cu Arcade, până pe data de 30 iunie, între orele 8:00 și 16:00 se poate vizita expoziția „Atitudine Atelier” compusă din cele mai bune lucrări ale cursanților grupei de arte vizuale. Conducerea Școlii Populare de Artă și Meserii Sfântu Gheorghe anunță totodată că, în premieră, porțile școlii vor fi deschise și pe timpul vacanței de vară.

„Această expoziție este una de grafică - desen a grupei de arte vizuale a Școlii Populare de Artă și Meserii. La sfârșitul fiecărui an școlar copiii înscriși la noi au posibilitatea să-și expună cele mai bune lucrări pe care le-au făcut în acest an. Expoziția este a treia pentru că de trei ani o facem la Casa cu Arcade. Lucrările sunt selectate împreună cu un profesor și desigur fiecare vrea să își expună cea mai reușită lucrare. Numărul celor care frecventează cursul se schimbă anual. Acum sunt 8 copii și 10 adulți. Invit pe toată lumea din oraș să vadă cam într-un an sau doi ce ar putea să realizeze acele persoane care vor să se înscrie la noi”, ne-a spus directorul Școlii de Arte și Meserii din Sfântu Gheorghe, Gaj Nándor.

Lucrările cursanților pot fi văzute în fiecare zi lucrătoare, între orele 8:00 și 16:00, iar intrarea este liberă.

Gaj Nándor a anunțat că în premieră, porțile Școlii Populare de Artă și Meserii Sfântu Gheorghe vor fi deschise și pe timpul vacanței de vară, lucru care nu sa mai întâmplat în cei 50 de ani de activitate.

„Vara va fi una specială. Pentru prima dată de când există instituția, pentru că în anii precedenți nu s-au ținut cursuri vara, deci când se termina școala, atunci se terminau și orele la noi. Dar în această vară avem două posibilități. Vor fi ore deschise pe care le vom anunța în curând, deci cei care sunt în vacanță pot să vină să încerce diferite instrumente sau să vină în diferite grupe de dans, de arte vizuale, fotografie și pe lângă asta vor fi organizate tabere culturale”, a mai precizat acesta.  

De asemenea, luni, 10 iunie, de la ora 17:00, la Casa de Cultură din Covasna se vor desfășura audițiile finale ale cursanților Școlii Populare de Artă și Meserii care studiază pianul și vioara.

Școala Populară de Arte și Meserii Sfântu Gheorghe funcționează în subordinea Consiliului Județean Covasna și a aniversat anul trecut 50 de ani de activitate.

(Sursă foto: Facebook/Şcoala Populară de Arte și Meserii)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.