CULTURA 19 aprilie 2021

10 nominalizări pentru premiile „Voluntarul anului“ şi „ONG-ul anului“

de Agerpres | 964 vizualizări

Federaţia Organizaţiilor Civile Covasna (CIVEK) va premia în luna mai cea mai bună organizaţie nonguvernamentală din judeţ, precum şi cel mai bun voluntar al anului trecut, pentru aceste premii fiind zece nominalizări.

Conducerea Federaţiei a declarat că premiile, fondate în 2013, au ca obiectiv recunoaşterea publică a organizaţiilor civile şi persoanelor care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea valorilor comunitare.

„S-a finalizat perioada de nominalizare pentru premiile civile şi începem sesiunea de evaluare. (...) Au răspuns la apel organizaţii civile şi voluntari din judeţul Covasna cu programele cele mai reuşite derulate în anul 2020. Scopul premierii este creşterea recunoaşterii publice a sectorului civil din judeţul Covasna, respectiv trecerea în revistă a activităţilor, prin intermediul nominalizărilor. Conform datelor centralizate, au sosit 7 nominalizări pentru programe civile şi trei pentru voluntari“, precizează conducerea federaţiei, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Pentru premiul „ONG-ul anului“ au fost nominalizate Asociaţia Kendu din Târgu Secuiesc, iniţiatoarea „Programului sportiv pentru toţi“, Clubul Auto Crono din Sfântu Gheorghe, organizatorul Winter Rally, Asociaţia Soare Verde din Târgu Secuiesc pentru programul „Fii voluntar“ şi Fundaţia United by Music Romania cu sediul în Sfântu Gheorghe pentru „United by Music Romania - program cultural de identificare de talente“.

Pe listă se regăsesc, de asemenea, Asociaţia Szeretetiskola din Târgu Secuiesc, care a derulat programul „Şcoala cu suflet“, Organizaţia Crucea Roşie Covasna, Serviciul de Ajutor Maltez, Caritas, Fundaţia Diakonia, Asociaţia Creştin, Asociaţia Socială Gondviseles şi Congregaţia Evanghelică care au iniţiat un program de cooperare civilă în municipiul Sfântu Gheorghe, precum şi Asociaţia Salvatore din Sfântu Gheorghe, nominalizată pentru programul „Împreună reuşim“.

Cei trei voluntari care îşi dispută titlul „Voluntarul anului 2020“ oferit de Federaţia Organizaţiilor Civile sunt Pakuci Tamas din localitatea Sântionlunca, Suto Gabor-Csaba din Vârghiş şi Sarkany Hanna din Târgu Secuiesc.

Potrivit organizatorilor concursului, rezultatele vor fi anunţate în luna mai.

Printre câştigătorii ediţiilor precedente s-au numărat Fundaţia Comunitară Covasna pentru programul Carduri comunitare, Asociaţia Tinerilor Maghiari din Transilvania (EMI) pentru un proiect de protejare şi promovare a limbii maghiare în spaţiile publice, Teatrul independent Osono din Sfântu Gheorghe, pentru întreaga activitate desfăşurată timp de peste două decenii, şi Asociatia Zold Nap (Soare Verde) pentru amenajarea unui spaţiu instructiv-educativ şi de recreere în municipiul Târgu Secuiesc.

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.