CULTURA 27 noiembrie 2020

1 Decembrie la TAM. „(ÎN)cerc” – recital de poezie românească în online

de Covasna Media | 1828 vizualizări

Deși în acest an Ziua Națională a României nu se va putea sărbători cu fastul obișnuit, Teatrul „Andrei Mureșanu” a decis să puncteze totuși acest moment, care este prea important pentru noi toți pentru a fi lăsat să treacă neobservat. Astfel, în ziua de 1 Decembrie, pe canalul de YouTube al instituției va fi difuzat un recital de poezie românească, intitulat „(ÎN)cerc”, special conceput pentru sărbătoarea națională.

Cei ce îndrăgesc versurile unor poeți precum Tudor Arghezi, Ionel Șimota, Ion Minulescu, Tristan Tzara, Mihai Eminescu, Matei Călinescu, Valentina Caracasian, Otilia Cazimir, Teona Galgoțiu, Aurel Dumitrașcu și Nicolae Labiș vor avea prilejul de a le auzi recitate într-o manieră originală de către șase dintre actorii Teatrului „Andrei Mureșanu”, care vor realiza un adevărat spectacol al poeziei care abundă de emoție și inspirație artistică.

Mai mult decât atât, momentul artistic dedicat Zilei Naționale de 1 Decembrie va cuprinde și secvențe muzicale din „Balada” lui Ciprian Porumbescu.

Spectacolul de poezie este totodată un bun prilej pentru spectatori de a urmări prestația tinerilor actori Mădălina Mușat și Iulian Trăistaru, angajați la TAM după ce au câștigat premiile puse în joc la ediția de anul acesta a Festivalului-Concurs DbutanT. Aceștia vor evolua pe scenă alături de actorii Camelia Paraschiv, Anca Pitaru, Fatma Mohamed și Sergiu Aliuș.

Accesul la înregistrarea video a spectacolului de poezie dedicat zilei de 1 Decembrie va fi gratuit.

Cu prietenie,

Echipa TAM

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.