ACTUALITATE 23 februarie 2014

Ziua Porților deschise la CNMV

de Monica Vrânceanu | 478 vizualizări

Părinții și copiii s-au aflat față în față cu dascălii și oferta educațională

Colegiul Național Mihai Viteazul (CNMV) din Sfântu Gheorghe și-a prezentat sâmbătă, în cadrul Zilei Porților Deschise, oferta educațională pentru anul școlar 2014/2015. Evenimentul s-a adresat în special părinților care urmează să-și dea copiii în clasa I și clasa pregătitoare, însă la acesta a putut participa oricine și-a dorit să vadă clasele Colegiului și să îi întâlnească pe dascălii de aici.

La Ziua Porților Deschise au participat peste 50 de părinți veniți să se familiarizeze cu sălile de clasă și să poarte discuții cu dascălii, în vreme ce copiii, veniți cu părinții, au putut inspecta în voie sălile de clasă și joacă.

Pentru următorul an școlar, oferta CNMV cuprinde 15 locuri la clasa I și 50 de locuri la clasa pregătitoare, acestea împărțindu-se între clasa pregătitoare tradițională cu 25 de locuri și clasa pregătitoare step-by-step, cu alte 25 de locuri. Reprezentanții CNMV au discutat cu părinții și le-au prezentat inclusiv particularitățile clasei step-by-step, unde se parcurge aceeași materie ca și în clasele tradiționale, însă cu metode diferite, adaptate copiilor foarte activi, curioși și cu o atracție permanentă către noutate.

În plus, părinții au aflat de la profesori și învățători faptul că în vreme ce la step-by-step cursurile țin de la ora 8 la 16, cu câte două învățătoare existând inclusiv posibilitatea unei mese la cantina școlii, cursurile de la clasa tradițională țin între ora 8 și 12, cu posibilitatea unui after-school a cărui finanțare va trebui suportată deocamdată de către părinți, căci școala nu are astfel de posibilități. Pe de altă parte, conducerea CNMV s-a arătat deschisă solicitărilor părinților, luând în calcul posibilitatea ca elevii din clasele pregătitoare să poată dormi de prânz în internatul Colegiului.

Porti deschise CNMV clasa pregatitoare februarie 2014 - 2

Cred că a fost o întâlnire benefică, în care pe de-o parte părinții au aflat oferta noastră și au putut vedea personal ce avem aici, iar pe de altă parte noi, ca și școală, am aflat care sunt așteptările suplimentare. Și desigur că vom lua în calcul fiecare sugestie, încercând să ne pliem pe tot ceea ce este pertinent – cu condiția să ne permitem financiar, desigur”, ne-a declarat directoarea CNMV, Luminița Costea.

În vreme ce părinții s-au interesat, curioși, de tot ce înseamnă oferta pe anul viitor, copiii s-au arătat foarte interesați de sălile de clase care cuprind inclusiv spații de joacă. La rândul lor, părinții s-au arătat cuceriți de sălile de clasă pline de culoare și de materiale didactice, de curățenia lor, precum și de cadrele didactice deschise. Cei mai mulți părinți au spus că vor să aleagă CNMV nu pe principiul „școlii de centru” ci pentru că locația în sine îi avantajează în drumul spre locul lor de muncă, plus că sunt atrași de numele cadrelor didactice de aici, despre care au auzit numai lucruri bune.

Azi încep înscrierile în învăţământul primar

De altfel, directoarea Luminița Costea a explicat că la CNMV au locul asigurat, fără nicio excepție, toți copiii arondați conform circumscripției lor, care își vor găsi locurile în clasele alese. În rest, CNMV va aplica unele criterii specifice de departajare în cazul în care solicitările vor depăși numărul locurilor disponibile: astfel, pentru clasa step-by-step se va lua în considerare, de exemplu, dacă copilul a frecventat o grădiniță cu același profil, în vreme ce printre criteriile valabile inclusiv la clasa tradițională se va ține cont de situarea locului de muncă al părinților în raza circumscripției Colegiului ori de aflarea copiilor în îngrijirea bunicilor ori rudelor aflate în circumscripţie – și vorbim aici despre declarații notariale în acest sens, pentru copiii ai căror părinți lucrează în străinătate. Perioada de înscriere în clasa pregătitoare și clasa I este între 24 februarie și 14 martie, iar conducerea CNMV a ținut să sublinieze că nu are nicio importanță cine vine primul, locurile nefiind distribuite pe principiul „primul venit, primul servit”, ci în funcție de îndeplinirea unor condiții clar stipulate în legislaţie și regulamente. Înscrierea în clasele pregătitoare se va desfăşura în două etape, iar la nivelul municipiului Sfântu Gheorghe vor fi formate şase clase cu un efectiv total de 141 de elevi la secția română, în vreme ce la secția maghiară vor fi 17 clase cu un total de 403 elevi. Programul înscrierilor are mai multe etape, căci trebuie completate inclusiv formulare tip care apoi trebuie validate, dar pe site-ul IȘJ Covasna www.isj.educv.ro, precum și pe paginile de internet ale școlilor vor apărea, în timp util, toate informațiile. În perioada următoare, și alte școli vor organiza Ziua Porților Deschise pentru a-și prezenta oferta educațională.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.