ACTUALITATE 2 iulie 2017

VIDEO Start înscrierilor la Șugaș Race 2017!

de Iulia Drăghici - Taraș | 3585 vizualizări

Separarea competițiilor Șugaș Trail Run Race și Șugaș MTB Race, cea mai mare noutate a evenimentului

Cel mai mare eveniment de promovare a stațiunii Șugaș Băi din Sfântu Gheorghe, Șugaș Race, la care iau parte anual sute de participanți din toată țara a dat startul înscrierilor pentru ediția cu numărul 5. Noutatea sezonului, potrivit organizatorilor, este separarea celor două probe, Șugaș Trail Run Race și Șugaș MTB Race, în două competiții diferite, cu date distincte. Astfel, Șugaș MTB Race va avea loc în 26 august, iar Șugaș Trail Run Race în 14 octombrie.

„Începând cu anul acesta cursa se va desfășura sub forma a două evenimente complet separate unul de altul: Șugaș Trail Run Race și Șugaș MTB Race. În ciuda startului comun la înscrieri pentru cele două evenimente, singurul lucru comun rămâne echipa organizatorică. În rest, ele vor fi distincte unul de celălalt, având surse de finanțare și parteneri diferiți. Evenimentul e deschis atât sportivilor amatori cât și elitelor. Și anii trecuți am reușit, mulțumită unor eforturi susținute din partea sponsorilor și partenerilor să avem un fond de premiere generos, fapt care a atras foarte mulți sportivi valoroși”, ne-a declarat președintele Asociației CovAlpin, organizatorul evenimentului, Tiberiu Andrei Poștoacă.

Primul eveniment, cel de mountain bike, care va avea loc sâmbătă, în 26 august, cuprinde trasee care măsoară 36 respectiv 62 km. Acestea sunt recomandate sportivilor cu o experiență medie.

„Am luat decizia se separare a evenimentelor din cauza temperaturilor scăzute care se înregistrează frecvent la începutul lui octombrie și care sunt un adevărat inamic al cicliștilor. Dacă la 5 grade să alergi nu e deloc problematic, pe bicicletă alta e senzația. Plus, organizatoric vorbind, era foarte greu managementul voluntarilor. Să stai două zile la rând undeva în vârf de munte așteptând concurenții nu e deloc ușor, mai ales în condiții de vreme rece, ploaie, ceață și vânt”, completează organizatorul principal al competiției.

Evenimentul de alergare montană, care va avea loc sâmbătă, 14 octombrie, cuprinde, la fel ca anul trecut, 3 centre recunoscute pentru apele minerale.

„Sunt așteptați în jur de 300 participanți. Traseul de anul acesta va rămâne cel de anul trecut și va lega 3 stațiuni-centre de apă minerală, respectiv  Șugaș Băi, Vâlcele și Belin. Prin acest eveniment urmărim nu doar popularizarea acestor discipline, ci și promovarea turistică a județului nostru. Practic concurenți din toată țara iau contact cu ținutul nostru, cu locuri noi, ne cunosc zona, bogățiile și obiceiurile, ceea ce e de dorit. Traseele de alergare montană vor avea 8 km, 17 km și 27 km. Traseul hobby, cel de 8 km, l-am creat special pentru cei care vor să ia contact cu alergarea montană. Anul trecut a avut mare succes”, explică Tiberiu Andrei Poștoacă.

https://www.youtube.com/watch?v=_6gULaI0NYs

Se caută voluntari

Evenimentul oferă ocazia celor dornici de aventură și de ceva nou să facă parte chiar din echipa organizatorilor, în calitate de voluntari. Cei interesați vor primi un atestat de certificare a stagiului de voluntariat, spun organizatorii.

„Evenimentul e deschis și voluntarilor. Oricine vrea să încerce activitatea de voluntariat în organizarea unui asemenea eveniment e binevenit să o facă. Avem pe site o secțiune unde te poți înregistra într-o bază de date, urmând ca noi să te contactăm. Se asigură cazare, masă, training și voie bună și o experiență de neuitat. CovAlpin e una din cele 125 de organizații din România, parte din procesul de pilotare al certificatului de voluntariat. Asta înseamnă că activitatea de voluntariat va fi recunoscută ca experiență profesională, atestată printr-un certificat oficial. Desigur, procedura nu e chiar simplă, dar toate au un început”, ne-a mai spus președintele CovAlpin.

Și sponsorii sunt căutați

Pentru ca evenimentul să fie unul cât mai atractiv atât pentru sportivii de elită, cât și pentru cei amatori de senzații tari, organizatorii au pornit într-o altă „aventură”, aceea a căutării sponsorilor.

„Pe noi ne așteaptă o perioadă foarte grea, în care va trebui să căutăm sprijin financiar. Nu mai concurează nimeni pentru o medalie și o diplomă, ca odinioară. E îmbucurător că sportul de anduranță a evoluat foarte mult în România. Sunt mulți sportivi care trăiesc din astfel de concursuri, dar sacrificiile sunt enorme și performanța costă. Ei sunt cei care dau nivelul unei competiții, dar totodată ei sunt cei care adesea inspiră foarte mulți amatori. De asta e foarte important să strângem și amatori, dar și sportivi de elită”, mai spune Tiberiu Andrei Poștoacă.

Detalii legate de înscriere, trasee și regulament sunt disponibile pe www.sugasrace.ro.

Sursă foto: www.sugasrace.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
stefania huma, 3 iulie 2017
ma bucur ca se promoveaza aceasta Satatiune frumoasa in schimb mie mi-a ramas un gust amar dupa 20 ae ani nascuta si traita acolo in imprejurimi m-am intors dupa alti 10 ani impreuna cu familia citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.