ACTUALITATE 28 septembrie 2022

Un nou supermarket are „undă verde” din partea autorităților din Întorsura Buzăului

de David Leonard Bularca | 4199 vizualizări

La Întorsura Buzăului, în viitor s-ar putea deschide un nou supermarket, chiar în zona centrală a orașului, lângă Profi. În cea mai recentă ședință de Consiliu Local, de luni, 26 septembrie, aleșii întorsurenilor au votat „pentru”, în unanimitate, proiectul de hotărâre „privind aprobarea avizului prealabil de oportunitate referitor la reglementarea urbană și funcțională existentă în zona comercială strada Mihai Viteazul, numărul 198, orașul Întorsura Buzăului, județul Covasna”. 

Înaintea votului, primarul din Întorsura Buzăului, Raul Urdă, a explicat că în zona respectivă se dorește deschiderea unui magazin Penny. 

„Este o cerere din partea unei societăți, care deține un teren în centrul orașului, și a încă două familii care au proprietăți în dreapta acestui teren. Toți trei vin împreună către Consiliul Local și cer acest aviz prealabil de oportunitate. Vor să facă acolo un PUZ (n. red.: Plan Urbanistic Zonal), vor să facă magazin Penny mai exact. Deci e vorba de terenul situat între restaurantul La Fănel, Profi și florărie. Accesul se va face și dinspre DN, dar și din spate, de pe strada 1 Decembrie. Conform proiectului depus la noi, în partea din față va fi parcare, iar magazinul va fi situat în partea din spate, până către strada 1 Decembrie, care ajunge la gară. Au acces și din spate, și din față. Vor acest aviz prealabil ca să poată să meargă mai departe să își facă PUZ pentru acest teren, să îl transforme în construcții și zonă comercială”, a spus edilul. 

Și în zona spitalului din oraș se fac demersuri pentru a se deschide un supermarket. Aici ar urma să fie inaugurat un magazin Lidl. În acest caz, avizul Consiliului Local a fost dat încă de pe 5 noiembrie, anul trecut. 

Discuții printre cetățenii orașului că în viitor ar putea avea mai multe variante atunci când merg la cumpărături sunt de aproximativ doi ani, iar Raul Urdă ne-a confirmat că diferite firme fac demersuri în acest sens anul trecut, în luna octombrie. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.