ACTUALITATE 13 octombrie 2021

Întorsura Buzăului ar putea avea în viitor două noi super-hypermarket-uri

de David Leonard Bularca | 9078 vizualizări

Cetățenii din Întorsura Buzăului vor avea chiar la ei în zonă o mai mare varietate de locații de unde să își poată face cumpărăturile, dacă planurile de viitor se vor realiza. Mai concret, în orașul covăsnean se dorește realizarea a două noi magazine, de tip super-hypermarket. Unul lângă spitalul din oraș, Lidl, iar altul, Penny, într-o zonă mai centrală. 

Ambele idei sunt încă în stadiul de strângere a documentației necesare, conform edilului de la Întorsura Buzăului, Raul Urdă.

„Se face un studiu de oportunitate în vederea întocmirii PUZ-ului. Se întocmește un Plan Urbanistic Zonal pentru a schimba categoria de folosință a terenului respectiv (n. red. situat în aproprierea spitalului din oraș). Proprietarul terenului dorește schimbarea categoriei de folosință, acest lucru se face printr-un PUZ, care se va aproba în Consiliul Local. Dorește să înființeze acolo un magazin Lidl. Iarăși, lângă magazinul Profi, proprietarul de acolo a cerut un certificat de urbanism pentru a aduce acolo un magazin Penny. Se are în vedere Lidl-ul lângă spital și Penny lângă Profi”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, Raul Urdă. 

Proiectul privind schimbarea PUZ-ului pentru terenul situat lângă spitalul din Întorsura Buzăului se află în dezbatere publică până pe 27 octombrie.

„Publicul este invitat să transmită observații și propuneri privind intenția de elaborare Plan Urbanistic Zonal (PUZ) „CONSTRUIRE SUPER-HYPER-MARKET” în perioada 12.10.2021-27.10.2021. Persoana responsabilă cu informarea și consultarea publicului: Bărbuș Radu Mircea, tel. 0766633113. Documentația poate fi consultată la sediul Primăriei orașului Întorsura Buzăului, de luni până vineri între orele 9,00 – 13,00”, se arată într-un anunț al Primăriei Întorsura Buzăului publicat în ziarul Observatorul de Covasna. 

Despre deschiderea unui magazin Lidl la Întorsura Buzăului cetățenii orașului vorbesc de mult timp. Iată că, dacă până acum erau doar zvonuri, în acest moment este clar că se și fac demersuri în acest sens.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Alexandru Bularca, 13 octombrie 2021
Dacă unii se uită în viitorul îndepărtat, eu prefer să văd viitorul imediat! Viitor în care foarte multe afaceri mici și de familie din zonă vor da faliment prin venirea celor 2 giganți citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.