ACTUALITATE 19 ianuarie 2015

Tendințe în materie de turism pentru anul 2015

de Székely Emőke | 151 vizualizări

Prezent ieri la conferinţa de presă organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Covasna, reprezentantul unei agenţii de turism din Sfântu Gheorghe, László Endre, a făcut şi câteva referiri la tendinţele în materie de turism pentru anul care a început de câteva săptămâni. Astfel am aflat că Bulgaria este în continuare destinația preferată a covăsnenilor, însă Grecia revine puternic. László Endre a spus că și turismul covăsnean se dezvoltă, lucru ce se datorează printre altele promovării făcute de Prințul Charles.

Hoteluri „obosite” în Bulgaria

László Endre a declarat că în 2014 Bulgaria a fost destinația preferată de locuitorii județului, însă este de părere că cei care au fost de mai multe ori la vecinii din Sud nu o vor mai face, ci vor schimba destinația. „Grecia își revine, sunt multe chartere pe insulele grecești, la prețuri bune, iar turiștii și-au dat seama că deși mai sunt ceva proteste în marile orașe, acest lucru nu este simțit de turiști pentru că localnicii știu foarte bine că ei trăiesc din turism. Bulgaria va mai rămâne în top, dar pe litoralul bulgăresc hotelele de două și trei stele sunt deja obosite” – a declarat László Endre. În creștere sunt și cererile pentru Muntenegru, în timp ce Croația ca destinație este în stagnare.

Creștere față de 2013

László Endre spune că omul de rând nu a renunțat la vacanță, cei cu venit mediu merg în continuare cel puțin o dată în concediu. „Poate că o familie nu mai merge și la schi, și la mare, ci doar la mare, dar merge. Sau mai taie din stelele hotelului, ori nu stă 10 zile, ci 7. Dar oamenii merg în concediu, iar în 2014 am înregistrat o creștere de cel puțin 10% față de 2013” – spune László Endre. Acesta a mai spus că perioada preferată a covăsnenilor pentru vacanță este sfârșitul lunii iulie – august, deși în această perioadă prețurile sunt cele mai mari. „Încerc să le explic turiștilor să aleagă o altă perioadă, sfârșitul lunii iunie, sau începutul lunii septembrie, pentru că atunci nu este nici atât de aglomerat, și nici atât de scump” – explică László Endre.

Britanici în Covasna

Acesta mai spune că turismul covăsnean este în continuă creștere, iar cei care ne vizitează sunt în special englezi care au aflat de aceste meleaguri prin promovarea făcută de Prințul Charles. „Interesul pentru judeţul Covasna este în creştere, se bucură de un real succes. Vin din Anglia mulţi turişti, se pare că este o destinaţie bună pentru ei. Englezii sunt interesaţi de conace, de castele, de turismul nobiliar, dar şi de tradiţiile oamenilor din această zonă. Am dus un domn din Anglia la o moară din Băţanii Mici, cea mai veche din zonă, am pornit-o şi a stat acolo vreo trei ore şi s-a tot uitat. A făcut şi o fotografie cu turla unei biserici şi a primit vreo 2000 de like-uri pe facebook. Asta e cea mai bună reclamă” – a spus László Endre. Acesta a adăugat că anul acesta va fi finalizat și centrul de wellness de la Balvanyos, care va atrage de asemenea turiști.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.